SD0429 İnsan Beslemesinde Su Ürünlerinin Önemi

3 AKTS - 2-0 Süre (T+U)- 0. Yarıyıl- 2 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod SD0429
Ad İnsan Beslemesinde Su Ürünlerinin Önemi
Dönem 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı
Dönem Güz ve Bahar
Süre (T+U) 2-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 3 AKTS
Yerel Kredi 2 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Belirsiz
Etiket ADS Alan Dışı Seçmeli Dersler (Üniversite) ÜOD Üniversite Ortak Ders
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Doç. Dr. Hatice Asuman YILMAZ
Dersin Öğretim Elemanı Doç. Dr. Hatice Asuman YILMAZ (A Grubu) (Sor. Öğr. Ele.)
Doç. Dr. Hatice Asuman YILMAZ (A Grubu) (Sor. Öğr. Ele.)


Dersin Amacı / Hedefi

Dersin amacı yararlı besin maddelerini öğretirken sucul canlılardaki bu besinlerin durumunu öğrencilere aktarmaktır. Ayrıca besin maddelerinin içereklerini ayrıntılı öğretmektir.

Dersin İçeriği

İnsan beslenmesinde su ürünlerinin besinsel içerekleri hakkında, faydaları yada alerjin durumlar hakkında bilgileri içermektedir.

Dersin Ön Koşulu

Kaynaklar

Güncel makaleler

Notlar



Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 İnsan beslemesinde kullanılan Su ürünlerinin neler içerdiğini ve içeriğin insan sağlığına olan yararlarını açıklar.
ÖÇ02 İnsan sağlığını negatif yönde etkileyen özelliklerini anlatır.
ÖÇ03 Sucul canlıların insan beslenmesindeki yeri ve önemi hakkında bilgileri açıklar.
ÖÇ04 Besinsel alerjiler, ağır metaller ve besin intoleranslarını anlatır.


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Beslenme İlgili sayfaların okunması, sunular, makaleler, ödevler Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
2 Balık besin Maddelerinin İncelenmesi-Protein araştırma Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap, Tartışma
3 Balık besin Maddelerinin İncelenmesi-Önemli Amino Asitler ve Metabolizması grup tartışması, soru cevap Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
4 Balık besin Maddelerinin İncelenmesi-Lipidler İlgili sayfaların okunması, Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
5 Balık besin Maddelerinin İncelenmesi-Önemli Yağ Asitleri makale okuma Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap, Anlatım
6 Balık besin Maddelerinin İncelenmesi-Karbonhidratlar tartışma konuları oluşturma Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap, Tartışma
7 Balık besin Maddelerinin İncelenmesi-Vitaminler konuya hazırlık Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
8 Ara Sınavlar Sınava hazırlık Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
9 Balık besin Maddelerinin İncelenmesi-Mineraller makale araması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
10 Alerjik problemlerin incelenmesi sunular, makaleler, Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
11 Sucul canlılardaki ağır metaller makale okuması Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap, Beyin Fırtınası
12 Besin Maddelerinin İnsan Sağlığı açısından Önemi okuma aratırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
13 Besinlerin metabolik işlevleri araştırma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
14 Gıda Alışkanlıkları grup tartışmasına hazırlık Öğretim Yöntemleri:
Tartışma
15 Genel Tekrar, Sou/Cevap tüm konuların baştan çalışılması Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap, Tartışma
16 Yarıyıl Sonu Sınavları Sınava hazırlık Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Yarıyıl Sonu Sınavları Sınava hazırlık Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 10 10
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 10 10
Toplam İş Yükü (Saat) 76
Toplam İş Yükü / 25 (s) 3,04
AKTS 3 AKTS

Güncelleme Zamanı: 04.09.2023 09:45