Genel Bilgi
Kod | SD0429 |
Ad | İnsan Beslemesinde Su Ürünlerinin Önemi |
Dönem | 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı |
Süre (T+U) | 2-0 (T-U) (17 Hafta) |
AKTS | 3 AKTS |
Yerel Kredi | 2 Yerel Kredi |
Eğitim Dil | Türkçe |
Seviye | Belirsiz |
Öğretim Şekli | Yüz Yüze Öğretim |
Bilgi Paketi Koordinatörü | Doç. Dr. Hatice Asuman YILMAZ |
Dersin Amacı / Hedefi
Dersin amacı yararlı besin maddelerini öğretirken sucul canlılardaki bu besinlerin durumunu öğrencilere aktarmaktır. Ayrıca besin maddelerinin içereklerini ayrıntılı öğretmektir.
Dersin İçeriği
İnsan beslenmesinde su ürünlerinin besinsel içerekleri hakkında, faydaları yada alerjin durumlar hakkında bilgileri içermektedir.
Dersin Ön Koşulu
Kaynaklar
Güncel makaleler
Notlar
Dersin Öğrenme Çıktıları
Sıra | Dersin Öğrenme Çıktıları |
---|---|
ÖÇ01 | İnsan beslemesinde kullanılan Su ürünlerinin neler içerdiğini ve içeriğin insan sağlığına olan yararlarını açıklar. |
ÖÇ02 | İnsan sağlığını negatif yönde etkileyen özelliklerini anlatır. |
ÖÇ03 | Sucul canlıların insan beslenmesindeki yeri ve önemi hakkında bilgileri açıklar. |
ÖÇ04 | Besinsel alerjiler, ağır metaller ve besin intoleranslarını anlatır. |
Haftalık Akış
Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Yöntemler |
---|---|---|---|
1 | Beslenme | İlgili sayfaların okunması, sunular, makaleler, ödevler | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
2 | Balık besin Maddelerinin İncelenmesi-Protein | araştırma | Öğretim Yöntemleri: Soru-Cevap, Tartışma |
3 | Balık besin Maddelerinin İncelenmesi-Önemli Amino Asitler ve Metabolizması | grup tartışması, soru cevap | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
4 | Balık besin Maddelerinin İncelenmesi-Lipidler | İlgili sayfaların okunması, | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
5 | Balık besin Maddelerinin İncelenmesi-Önemli Yağ Asitleri | makale okuma | Öğretim Yöntemleri: Soru-Cevap, Anlatım |
6 | Balık besin Maddelerinin İncelenmesi-Karbonhidratlar | tartışma konuları oluşturma | Öğretim Yöntemleri: Soru-Cevap, Tartışma |
7 | Balık besin Maddelerinin İncelenmesi-Vitaminler | konuya hazırlık | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
8 | Ara Sınavlar | Sınava hazırlık | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
9 | Balık besin Maddelerinin İncelenmesi-Mineraller | makale araması | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
10 | Alerjik problemlerin incelenmesi | sunular, makaleler, | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
11 | Sucul canlılardaki ağır metaller | makale okuması | Öğretim Yöntemleri: Soru-Cevap, Beyin Fırtınası |
12 | Besin Maddelerinin İnsan Sağlığı açısından Önemi | okuma aratırma | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma |
13 | Besinlerin metabolik işlevleri | araştırma | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
14 | Gıda Alışkanlıkları | grup tartışmasına hazırlık | Öğretim Yöntemleri: Tartışma |
15 | Genel Tekrar, Sou/Cevap | tüm konuların baştan çalışılması | Öğretim Yöntemleri: Soru-Cevap, Tartışma |
16 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Sınava hazırlık | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
17 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Sınava hazırlık | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
Öğrenci İş Yükü - AKTS
Çalışmalar | Sayısı | Süresi (Saat) | İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders ile İlgili Çalışmalar | |||
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) | 14 | 2 | 28 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 2 | 28 |
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar | |||
Ödev, Proje, Diğer | 0 | 0 | 0 |
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) | 1 | 10 | 10 |
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı | 1 | 10 | 10 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 76 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (s) | 3,04 | ||
AKTS | 3 AKTS |