SUF328 Su Ürünlerinde Uygulama

2 AKTS - 4-0 Süre (T+U)- 6. Yarıyıl- 0 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod SUF328
Ad Su Ürünlerinde Uygulama
Dönem 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı
Yarıyıl 6. Yarıyıl
Süre (T+U) 4-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 2 AKTS
Yerel Kredi 0 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Lisans Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Prof. Dr. FATMA ÇEVİK
Dersin Öğretim Elemanı
Güncel dönem ders programı henüz yapılmamıştır. Bir önceki dönem grupları ve öğretim elemanları gösterilmektedir.
Prof. Dr. FATMA ÇEVİK (A Grubu) (Sor. Öğr. Ele.)
Dr. Öğr. Üyesi ERHAN AKAMCA (A Grubu) (Öğr. Ele. Yrd.)
Prof. Dr. MAKBULE BAYLAN (A Grubu) (Öğr. Ele. Yrd.)
Prof. Dr. ORHAN TUFAN EROLDOĞAN (A Grubu) (Öğr. Ele. Yrd.)
Prof. Dr. ESMERAY KÜLEY (A Grubu) (Öğr. Ele. Yrd.)
Prof. Dr. ARGUN AKİF ÖZAK (A Grubu) (Öğr. Ele. Yrd.)
Prof. Dr. LEYLA USLU (A Grubu) (Öğr. Ele. Yrd.)


Dersin Amacı / Hedefi

Su Ürünleri Uygulama Becerilerinin Ögrencilere Kazandirilmasi

Dersin İçeriği

Fakültenin sahip oldugu tatlisu ve deniz isletmelerinin tanitimi, bölgedeki yetistiricilik ve isleme tesislerinin tanitimi ve uygulamalari, tatlisu ve denizel ekosistemler hakkinda bilgi ve uygulamalar, avlama arç ve gereçleri ile ilgili bilgi ve uygulama, hastaliklar hakkinda uygulamalar

Dersin Ön Koşulu

Yok

Kaynaklar

Ders Notu ve KitaplarDiger Kaynaklar

Notlar

İnternet


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Su ürünleri sektöründeki işletmeler (yetiştiricilik, yem v.b.) hakkında bilgi ve beceri kazanır.
ÖÇ02 Su kalitesi ve kontrolü hakkında bilgi ve beceri kazanır
ÖÇ03 Arazi çalışmalarının esasları, uygulamaları hakkında bilgi ve beceri kazanır.
ÖÇ04 Su ürünleri işleme metotları ve uygulamaları hakkında bilgi ve beceri kazanır.
ÖÇ05 Su ürünlerinde hastalıkların kontrolü ve tedavisi hakkında bilgi ve beceri kazanır.
ÖÇ06 Avlama yöntem ve esasları hakkında bilgi ve beceri kazanır.


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Fen Bilimleri ve temel mühendislik dallarında temel kavram ve ilkeleri açıklar. 5
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Ekosistem, biyoçeşitlilik ve sürdürülebilir kaynak yönetimi, tasarım, planlama ve teknoloji kullanımına yönelik temel bilgileri açıklar. 3
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri ile ilgili strateji, yöntem ve teknikleri ile ölçme ve değerlendirme yöntemlerini açıklar. 3
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Su ürünleri ile ilgili üretim ve/veya işleme süreçlerini açıklar. 2
PÖÇ05 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Su ürünleri le ilgili edindiği bilgilerin doğruluğunu, güvenirliğini ve güncelliğini değerlendirir
PÖÇ06 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak olay ve olguları bilimsel yöntemle inceler.
PÖÇ07 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Su ürünleri ile ilgili sorunları bilimsel yöntemler kullanarak araştırır. 3
PÖÇ08 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Su ürünleri ile ilgili işletmelerde danışmanlık, denetim ve bilirkişilik gibi görevlerin gerektirdiği beceri ve yetkinliğe sahiptir.
PÖÇ09 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Su ürünleri ile ilgili işletmelerde karşılaşılan sorunları çözmek için bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alır 4
PÖÇ10 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Su ürünleri ile ilgili disiplinler arası çalışmalar yapar. 2
PÖÇ11 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Su ürünleri ile ilgili sürekli yenilenen bilgi ve becerileri öğrenmek için yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir.
PÖÇ12 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Bilgilere ulaşma ve onları kullanma yetkinliğine sahiptir. 3
PÖÇ13 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Su ürünleri ile ilgili edindiği bilgileri toplum yararına kullanır. 2
PÖÇ14 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Toplum ve dünya gündemindeki olayları izler. 4
PÖÇ15 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Yaşadığı sosyal çevrenin sorunlarını ve ihtiyaçlarını dikkate alarak projeler üretir.
PÖÇ16 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Su ürünleri ile ilgili edindiği bilgi ve becerileri çeşitli platformlarda toplumun bilinçlenmesi amacıyla paylaşır.
PÖÇ17 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Bir yabancı dili alanıyla ilgili kaynakları takip edebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek düzeyde kullanır.
PÖÇ18 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Su ürünleri ile ilgili bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
PÖÇ19 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Ekosistem, biyoçeşitlilik ve sürdürülebilir kaynak yönetimi, su ürünleri yetiştiriciliği, avlama ve işleme teknolojisi alanlarında çalışmaları yürütür.
PÖÇ20 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Çevresel, teknik, teknolojik ve ekonomik yönleri dikkate alarak su ürünleri ile ilgili projeler hazırlayarak yönetir.
PÖÇ21 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket eder.
PÖÇ22 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Alanıyla ilgili mevzuatı bilerek ona uygun davranır.


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Fakültemiz bünyesinde bulunan arastirma istasyonlarinin (tatli su-deniz) tanitimi İlgili kaynakların araştırılması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama
2 Bölgedeki su ürünleri yetistiricilik isletmelerinin tanitilmasi ve uygulamalar İnternet araştırması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama
3 Bölgedeki yem fabrikalarinin tanitimi, üretim ve uygulama esaslari İlgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama
4 Dogal sucul alanlardaki su kalite kontrol esaslari hakkinda bilgi kazandirma ve uygulamalar İlgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama
5 Su ürünleri yetistiricilik isletmelerinin su kalite kontrol esaslari ve uygulamalari İlgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama
6 Sucul alanlarda örnekler (plankton, su v.b.) alinmasi ve uygulamalari İlgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama
7 Alinan örneklerin incelenmesi İlgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama
8 Ara sinav İlgili konuların tekrarı Ölçme Yöntemleri:
Sözlü Sınav
9 Sucul alanlardaki populasyon çalismalari ve uygulamalari İlgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama
10 Av araç ve gereçlerinin tanitimi ve uygulamalari İlgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama
11 Avlama yöntemlerinin esaslari ve uygulamalari İlgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama
12 Su ürünlerinde kalite kontrol yöntemleri ve uygulamalari İlgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama
13 Su ürünlerinde isleme metotlari ve uygulamalari İlgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama
14 Su ürünleri hastaliklari kontrolü ve uygulamalari İlgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama
15 Su ürünlerinde karşılaşılan hastalıkların tedavi yöntemleri ve uygulamaları İlgili kaynakların okunması Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Alıştırma ve Uygulama
16 Final İlgili konuların tekrarı Ölçme Yöntemleri:
Sözlü Sınav
17 Final 1 İlgili konuların tekrarı Ölçme Yöntemleri:
Sözlü Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 1 14
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 4 4
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 12 12
Toplam İş Yükü (Saat) 58
Toplam İş Yükü / 25 (s) 2,32
AKTS 2 AKTS

Güncelleme Zamanı: 09.05.2024 09:51