Genel Bilgi
Kod | SY525 |
Ad | Su Ürünleri Kafeslerinin Yapısal Özellikleri |
Dönem | 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı |
Dönem | Güz |
Süre (T+U) | 3-0 (T-U) (17 Hafta) |
AKTS | 6 AKTS |
Yerel Kredi | 3 Yerel Kredi |
Eğitim Dil | Türkçe |
Seviye | Yüksek Lisans Dersi |
Tür | Normal |
Öğretim Şekli | Yüz Yüze Öğretim |
Bilgi Paketi Koordinatörü | Prof. Dr. SUAT DİKEL |
Dersin Öğretim Elemanı |
Prof. Dr. SUAT DİKEL
(A Grubu)
(Sor. Öğr. Ele.)
|
Dersin Amacı / Hedefi
Su ürünleri Yetiştiricilik sektöründe kullanılan yeni ve modern ekipman ve makinalrın tanımı ve kullanımı üzerinde bilgiler vermek
Dersin İçeriği
Su ürünleri Yetiştiricilik sektöründe kullanılan yeni ve modern ekipman ve makinalrın tanımı ve kullanımı üzerinde bilgiler vardır
Dersin Ön Koşulu
yok
Kaynaklar
Kafes Balıkçılığı Kitabı
Notlar
Dergiler
Dersin Öğrenme Çıktıları
Sıra | Dersin Öğrenme Çıktıları |
---|---|
ÖÇ01 | Kafes sistemlerinin yetiştiricilikteki yeri öğrenilir |
ÖÇ02 | Kafes sistemlerinin unsurları tanınır |
ÖÇ03 | Yapısal olarak kafes materyalleri tanınır |
ÖÇ04 | Basit ve pratik olarak kafes donanımı öğrenilir |
ÖÇ05 | Deneysel olarak kafes dizaynı yapımı ve kullanımı denenir |
ÖÇ06 | Modern ve ilkel yetiştiricilik kafesleri karşılaştırması yapılır |
ÖÇ07 | Kafes sistemlerinin dezavantajlı noktaları öğrenilir |
ÖÇ08 | Kafeslerde karşılaşılan sorunla ve çözümleri öğrenilir |
ÖÇ09 | Modern kafes sistemlerinde kontrol ve bilişim üzerine bilgiler alınır |
ÖÇ10 | Ev Ödevi Sunumları hazırlanır, Sunum hazırlama ve araştırma becerisi geliştirilir |
ÖÇ11 | Ev Ödevi Sunumları hazırlanır, Sunum hazırlama ve araştırma becerisi geliştirilir 2 |
Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi
Sıra | Tür | Program Öğrenme Çıktıları | Duzey |
---|---|---|---|
PÖÇ01 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıklar alanındaki kurumsal ve uygulamalı bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir. Uzmanlaştığı alana ilişkin disiplinler arası etkileşimi kavrar | 5 |
PÖÇ02 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıklar alanında uzmanlaştığı konularla ilgili kullanılan metot ve teknikleri değerlendirme ve ölçme için yeterli bilgiye sahip olur. | 4 |
PÖÇ03 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Anabilim Dallarında uzmanlaştığı kuramsal ve uygulamalı bilgileri paralel bilim dallarındaki bilgilerle sentezler ve yeni teoriler üretir. | 3 |
PÖÇ04 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Anabilim Dallarındaki uzmanlaştığı konularla ilgili veri toplar, sonuçları değerlendirir, neden sonuç ilişkisi kurup çözüm önerileri üretir. | 4 |
PÖÇ05 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanında uzmanlık gerektiren bir çalışmayı tek başına planlayabilir ve yürütebilir. Uzmanlaştığı konu itibariyle meydana gelebilecek problemlerin çözümüne, bireysel veya yardımcı araştırıcı olarak katkıda bulunur ve sorumluluk alır. | 5 |
PÖÇ06 | Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı | Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanıyla ilgili kaynaklara ulaşır ve bu kaynaklardan yararlanır. Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Alanında kazanmış olduğu uzmanlık düzeyindeki teorik ve pratik birikimleri hayata geçirir ve toplum yararına kullanır. | 3 |
PÖÇ07 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanıyla ilgili gelişmeleri yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarır. Uzmanlaştığı konu ile ilgili olarak yazılı ve sözlü iletişimler kurar, toplantıları, seminerleri takip eder. Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyinde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurar. Uzmanı olduğu alanın gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı, bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanır. | |
PÖÇ08 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Uzmanlık alanı ile ilgili verilerin toplanması, değerlendirilmesi, yorumlanması ve yayımlanması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözetir denetler ve bu değerleri öğretir. | 2 |
PÖÇ09 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Uzmanı olduğu Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanları ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirir ve elde edilen sonuçları, toplam kalite yönetimi süreçleri çerçevesinde değerlendirir. Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanlarında kazanmış olduğu bilgi ve deneyim birikimlerini, problem çözme ve/veya uygulama becerilerini disiplinler arası çalışmalarda kullanır. | 4 |
PÖÇ10 | Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik | Yaşam boyu öğrenmeye karşı olumlu tutum geliştirir. | 3 |
PÖÇ11 | Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik | Farklı üretim tipleri için toplum, alan ve doğaya duyarlı plan ve tasarım önerileri geliştirebilecek yetkinliği kazanır. | 5 |
PÖÇ12 | Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik | Uzmanı olduğu Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanlarında bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirebilme ve derinleştirebilme yetisini kazanır. | 3 |
Haftalık Akış
Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Yöntemler |
---|---|---|---|
1 | Kafes sistemlerinin yetiştiricilikteki yeri | Türkçe ve Yabancı kaynaklardan notlar hazırlanır | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma |
2 | Kafes sistemlerinin unsurları | Türkçe ve Yabancı kaynaklardan notlar hazırlanır | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma |
3 | Yapısal olarak kafes materyalleri | Türkçe ve Yabancı kaynaklardan notlar hazırlanır | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma |
4 | Deneysel olarak kafes dizaynı yapımı ve kullanımı | Türkçe ve Yabancı kaynaklardan notlar hazırlanır | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma |
5 | Modern ve ilkel yetiştiricilik kafesleri karşılaştırması | Türkçe ve Yabancı kaynaklardan notlar hazırlanır | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma |
6 | Kafes sistemlerinin dezavantajlı noktaları | Türkçe ve Yabancı kaynaklardan notlar hazırlanır | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma |
7 | Kafeslerde karşılaşılan sorunlar ve çözümleri | Türkçe ve Yabancı kaynaklardan notlar hazırlanır | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma |
8 | Ara Sınav | Ölçme Yöntemleri: Sözlü Sınav |
|
9 | Kafeslerde karşılaşılan sorunlar ve çözümleri 2 | Türkçe ve Yabancı kaynaklardan notlar hazırlanır | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
10 | Modern kafes sistemlerinde kontrol ve bilişim üzerine bilgiler | Türkçe ve Yabancı kaynaklardan notlar hazırlanır | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
11 | Modern kafes sistemlerinde kontrol ve bilişim üzerine bilgiler 2 | Türkçe ve Yabancı kaynaklardan notlar hazırlanır | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma |
12 | Modern kafes sistemlerinde kontrol ve bilişim üzerine bilgiler 3 | Türkçe ve Yabancı kaynaklardan notlar hazırlanır | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
13 | Modern kafes sistemlerinde kontrol ve bilişim üzerine bilgiler 4 | Türkçe ve Yabancı kaynaklardan notlar hazırlanır | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
14 | Gelecekte Kafes sistemlerinde yapılacak yenilikler | Türkçe ve Yabancı kaynaklardan notlar hazırlanır | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma |
15 | Gelecekte Kafes sistemlerinde yapılacak yenilikler 2 | Türkçe ve Yabancı kaynaklardan notlar hazırlanır | Öğretim Yöntemleri: Anlatım, Soru-Cevap |
16 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
|
17 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
Öğrenci İş Yükü - AKTS
Çalışmalar | Sayısı | Süresi (Saat) | İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders ile İlgili Çalışmalar | |||
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) | 14 | 3 | 42 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 5 | 70 |
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar | |||
Ödev, Proje, Diğer | 0 | 0 | 0 |
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) | 1 | 15 | 15 |
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı | 1 | 30 | 30 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 157 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (s) | 6,28 | ||
AKTS | 6 AKTS |