Su Ürünleri Yetiştiriciliği (Tezli)

Yüksek Lisans Programı - Fen Bilimleri Enstitüsü

2024 - 2025 Yılı Ders Planı

Kod Ad Dönem Süre (T+U) AKTS Yerel Kredi Z/S
BYESY3 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği Güz 3-0 6 3 Zorunlu
BYESY4 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği Bahar 3-0 6 3 Zorunlu
YLSY701 Uzmanlık Alan Dersi Güz 5-0 6 0 Zorunlu
YLSY702 Uzmanlık Alan Dersi Bahar 5-0 6 0 Zorunlu
YLSYS701 Seminer Güz 0-0 6 0 Zorunlu
YLSYS702 Seminer Bahar 0-0 6 0 Zorunlu
YLSYT701 Tez Çalışması Güz 0-0 24 0 Zorunlu
YLSYT702 Tez Çalışması Bahar 0-0 24 0 Zorunlu
SY0011 Bakteriyel Balık Hastalıkları Güz 2-2 6 3 Seçmeli
SY0013 Balık Hastalıklarında Kemoterapötiklere Alternatif Katkı Maddeleri Güz 2-2 6 3 Seçmeli
SY0014 Su Ürünlerinde Elektron Mikroskobisi Uygulamaları Bahar 2-2 6 3 Seçmeli
SY0017 Anaç Besleme ve Kullanılan Yemler Güz 3-0 6 3 Seçmeli
SY0018 Larval Besleme ve Kullanılan Yemler Bahar 3-0 6 3 Seçmeli
SY0019 Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Yağ Asitleri Güz 3-0 6 3 Seçmeli
SY0021 Balıklarda İmmünostimulant Kullanımı Bahar 3-0 6 3 Seçmeli
SY0022 Balık Hastalıklarında İleri Profilaksi Bahar 2-2 6 3 Seçmeli
SY0024 Balık Beslemede Vitamin ve Mineraller Bahar 4-0 6 4 Seçmeli
SY003 Balık Hastalıklarında Tanı Yöntemleri ve Laboratuar Teknikleri Güz 3-0 6 3 Seçmeli
SY008 Deniz Balıkları Hastalıkları Bahar 3-0 6 3 Seçmeli
SY025 Balık Bağışıklık Sisteminde Sitokin Sinyalizasyonu Güz 3-0 6 3 Seçmeli
SY027 Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Probiyotik Seçimi ve Kullanımı Güz 2-2 6 3 Seçmeli
SY028 Balıklarda Gastrointestinal Mikrobiyota ve Analiz Yöntemleri Bahar 3-0 6 3 Seçmeli
SY029 Su Ürünleri Yemlerinde Alternatif Kaynak Olarak Böceklerin Kullanımı Güz 4-0 6 4 Seçmeli
SY030 Su Ürünleri Yemlerinde Enzimler ve Kullanımı Bahar 4-0 6 4 Seçmeli
SY031 Temel Moleküler Biyoloji Teknikleri Güz 2-2 6 3 Seçmeli
SY032 Balık Refahı Bahar 3-0 6 3 Seçmeli
SY033 Su Ürünlerinde Kullanılan Doğal Sedatif ve Anestezik Ajanlar ve Etki Mekanizmaları Güz 3-0 6 3 Seçmeli
SY035 Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Probiyotik ve Prebiyotiklerin Kullanımı Güz 3-0 6 3 Seçmeli
SY505 Principles of Aquaculture Bahar 3-0 6 3 Seçmeli
SY507 The Biology of Penaeid Shrimps Bahar 2-2 6 3 Seçmeli
SY508 Freshwater Prawn Farming Bahar 4-0 6 4 Seçmeli
SY509 Lobster and Crayfish Biology and Culture Bahar 4-0 6 4 Seçmeli
SY510 Deniz Balıklarında Altarnatif (yeni)Türlerin Yetiştiriciliği Bahar 3-0 6 3 Seçmeli
SY511 Sıcak İklim Balıkları Yetiştiriciliğinde Uygulanan Yeni Yöntemler Güz 3-0 6 3 Seçmeli
SY512 Modern Yetiştiricilik Sistemleri Bahar 3-0 6 3 Seçmeli
SY513 Su Ürünlerinde Pigmentasyon Güz 3-0 6 3 Seçmeli
SY514 Akvaryum Sistemleri ve Yönetimi Bahar 3-0 6 3 Seçmeli
SY519 Anaç Stok Yönetimi Güz 3-0 6 3 Seçmeli
SY520 Su Ürünlerinde Histolojik Teknikler Bahar 2-1 6 2.5 Seçmeli
SY523 Balık İmmünolojisine Giriş Güz 3-0 6 3 Seçmeli
SY524 Balık Hematolojisi Bahar 2-2 6 3 Seçmeli
SY525 Su Ürünleri Kafeslerinin Yapısal Özellikleri Güz 3-0 6 3 Seçmeli
SY527 Balık Anesteziyolojisi Güz 3-0 6 3 Seçmeli
SY529 Balıklarda Stres Fizyolojisi Güz 3-0 6 3 Seçmeli
SY532 Balık Sindirim Fizyolojisi Bahar 3-0 6 3 Seçmeli
SY533 Balıklarda Besin-bioenerjisi Güz 3-0 6 3 Seçmeli
SY534 Balık Besleme Stratejileri Bahar 3-0 6 3 Seçmeli
SY535 Entegre Sistemlerin Yetiştiricilikte Kullanılması Güz 3-0 6 3 Seçmeli
SY536 Balık Besleme Çalışmalarının Dizaynı Bahar 3-0 6 3 Seçmeli
SY537 Yem Hammaddeleri, Katkı Maddeleri ve Balık Yemlerinde Kullanımı Güz 3-0 6 3 Seçmeli
SY542 Balık Virolojisi Bahar 2-2 6 3 Seçmeli
SY543 Balık Farmakolojisi Güz 3-0 6 3 Seçmeli
SY545 Kirliliğin Balık Fizyolojisine Etkileri Bahar 3-0 6 3 Seçmeli
SY547 Balık Parazitleri Sağıltım Yöntemleri Güz 2-2 6 3 Seçmeli
SY548 Balıklarda Görülen Parazitik Kopepod Türleri ve Biyolojileri Bahar 3-0 6 3 Seçmeli
SY551 Protozoan Balık Parazitlerinin Tür Teşisinde Kullanılan Yöntemler Güz 2-2 6 3 Seçmeli
SY554 Balık Parazitolojisinde Moleküler Teknikler Bahar 2-0 6 2 Seçmeli