Genel Bilgi
Kod | SY510 |
Ad | Deniz Balıklarında Altarnatif (yeni)Türlerin Yetiştiriciliği |
Dönem | 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı |
Yarıyıl | . Yarıyıl |
Süre (T+U) | 3-0 (T-U) (17 Hafta) |
AKTS | 6 AKTS |
Yerel Kredi | 3 Yerel Kredi |
Eğitim Dil | Türkçe |
Seviye | Yüksek Lisans Dersi |
Tür | Normal |
Öğretim Şekli | Yüz Yüze Öğretim |
Bilgi Paketi Koordinatörü | Prof. Dr. SUAT DİKEL |
Dersin Amacı / Hedefi
Su ürünleri Yetiştiricilik sektöründe yetiştirilen yeni türlerden sıcak iklim balıkları yetiştiricilik tekniklri üzerinde bilgiler vermek
Dersin İçeriği
Su ürünleri Yetiştiricilik sektöründe yetiştirilen yeni türlerden sıcak iklim balıkları yetiştiricilik teknikleri üzerinde bilgiler vardır
Dersin Ön Koşulu
yok
Kaynaklar
Ders notu
Notlar
dergiler ve makaleler
Dersin Öğrenme Çıktıları
Sıra | Dersin Öğrenme Çıktıları |
---|---|
ÖÇ01 | Deniz Balıklarında Altarnatif (yeni)Türlerin Yetiştiriciliği hakkında bilgi edinimi |
ÖÇ02 | Deniz Balıklarında Altarnatif (yeni)Türlerin tanınması |
ÖÇ03 | Alternatif türler: Karagöz balıkları yetiştiriciliği hakkında bilgi edinimi |
ÖÇ04 | Alternatif türler: Hani balıkları yetiştiriciliği hakkında bilgi edinimi |
ÖÇ05 | Alternatif türler: Orkinosların yetiştiriciliği hakkında bilgi edinimi |
ÖÇ06 | Alternatif türler: Siganus balıkları yetiştiriciliği hakkında bilgi edinimi |
ÖÇ07 | Alternatif türler: Akya balıkları yetiştiriciliği hakkında bilgi edinimi |
ÖÇ08 | Alternatif türler: Yılan balıkları yetiştiriciliği hakkında bilgi edinimi |
ÖÇ09 | Alternatif türler: Gümüş Levreği yetiştiriciliği hakkında bilgi edinimi |
ÖÇ10 | Alternatif türler: Çizgili levrek yetiştiriciliği hakkında bilgi edinimi |
ÖÇ11 | Alternatif türler: Sarıkuyruk balıkları yetiştiriciliği hakkında bilgi edinimi |
ÖÇ12 | Ev Ödevi Sunumları hazırlanır, Sunum hazırlama ve araştırma becerisi geliştirilir |
ÖÇ13 | Ev Ödevi Sunumları hazırlanır, Sunum hazırlama ve araştırma becerisi geliştirilir 2 |
ÖÇ14 | Ev Ödevi Sunumları hazırlanır, Sunum hazırlama ve araştırma becerisi geliştirilir 3 |
ÖÇ15 | Ev Ödevi Sunumları hazırlanır, Sunum hazırlama ve araştırma becerisi geliştirilir 4 |
Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi
Sıra | Tür | Program Öğrenme Çıktıları | Duzey |
---|---|---|---|
PÖÇ01 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıklar alanındaki kurumsal ve uygulamalı bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir. Uzmanlaştığı alana ilişkin disiplinler arası etkileşimi kavrar | 3 |
PÖÇ02 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıklar alanında uzmanlaştığı konularla ilgili kullanılan metot ve teknikleri değerlendirme ve ölçme için yeterli bilgiye sahip olur. | 4 |
PÖÇ03 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Anabilim Dallarında uzmanlaştığı kuramsal ve uygulamalı bilgileri paralel bilim dallarındaki bilgilerle sentezler ve yeni teoriler üretir. | 5 |
PÖÇ04 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Anabilim Dallarındaki uzmanlaştığı konularla ilgili veri toplar, sonuçları değerlendirir, neden sonuç ilişkisi kurup çözüm önerileri üretir. | 5 |
PÖÇ05 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanında uzmanlık gerektiren bir çalışmayı tek başına planlayabilir ve yürütebilir. Uzmanlaştığı konu itibariyle meydana gelebilecek problemlerin çözümüne, bireysel veya yardımcı araştırıcı olarak katkıda bulunur ve sorumluluk alır. | 4 |
PÖÇ06 | Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı | Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanıyla ilgili kaynaklara ulaşır ve bu kaynaklardan yararlanır. Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar Alanında kazanmış olduğu uzmanlık düzeyindeki teorik ve pratik birikimleri hayata geçirir ve toplum yararına kullanır. | 3 |
PÖÇ07 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanıyla ilgili gelişmeleri yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarır. Uzmanlaştığı konu ile ilgili olarak yazılı ve sözlü iletişimler kurar, toplantıları, seminerleri takip eder. Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyinde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurar. Uzmanı olduğu alanın gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı, bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanır. | |
PÖÇ08 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Uzmanlık alanı ile ilgili verilerin toplanması, değerlendirilmesi, yorumlanması ve yayımlanması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözetir denetler ve bu değerleri öğretir. | 4 |
PÖÇ09 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Uzmanı olduğu Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanları ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirir ve elde edilen sonuçları, toplam kalite yönetimi süreçleri çerçevesinde değerlendirir. Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanlarında kazanmış olduğu bilgi ve deneyim birikimlerini, problem çözme ve/veya uygulama becerilerini disiplinler arası çalışmalarda kullanır. | 3 |
PÖÇ10 | Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik | Yaşam boyu öğrenmeye karşı olumlu tutum geliştirir. | 5 |
PÖÇ11 | Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik | Farklı üretim tipleri için toplum, alan ve doğaya duyarlı plan ve tasarım önerileri geliştirebilecek yetkinliği kazanır. | 4 |
PÖÇ12 | Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik | Uzmanı olduğu Su Ürünleri Yetiştiricilik ve Hastalıklar alanlarında bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirebilme ve derinleştirebilme yetisini kazanır. | 2 |
Haftalık Akış
Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Yöntemler |
---|---|---|---|
1 | Deniz Balıklarında Altarnatif (yeni)Türlerin Yetiştiriciliği | Türkçe ve Yabancı kaynaklardan yaralanarak notlar hazırlama | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
2 | Deniz Balıklarında Altarnatif (yeni)Türler | Türkçe ve Yabancı kaynaklardan yaralanarak notlar hazırlama | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
3 | Alternatif türler: Hani balıkları yetiştiriciliği | Türkçe ve Yabancı kaynaklardan yaralanarak notlar hazırlama | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
4 | Alternatif türler: Karagöz balıkları yetiştiriciliği | Türkçe ve Yabancı kaynaklardan yaralanarak notlar hazırlama | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
5 | Alternatif türler: Orkinosların yetiştiriciliği | Türkçe ve Yabancı kaynaklardan yaralanarak notlar hazırlama | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
6 | Alternatif türler: Siganus balıkları yetiştiriciliği | Türkçe ve Yabancı kaynaklardan yaralanarak notlar hazırlama | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
7 | Alternatif türler: Gümüş Levreği yetiştiriciliğ | Türkçe ve Yabancı kaynaklardan yaralanarak notlar hazırlama | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
8 | Ara Sınav | Ölçme Yöntemleri: Sözlü Sınav |
|
9 | Alternatif türler: Akya balıkları yetiştiriciliği | Türkçe ve Yabancı kaynaklardan yaralanarak notlar hazırlama | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
10 | Alternatif türler: Yılan balıkları yetiştiriciliği | Türkçe ve Yabancı kaynaklardan yaralanarak notlar hazırlama | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
11 | Alternatif türler: Sarıkuyruk balıkları yetiştiriciliği | Türkçe ve Yabancı kaynaklardan yaralanarak notlar hazırlama | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
12 | Alternatif türler: Çizgili levrek yetiştiriciliği | Türkçe ve Yabancı kaynaklardan yaralanarak notlar hazırlama | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
13 | sunumlar | Türkçe ve Yabancı kaynaklardan yaralanarak notlar hazırlama | Öğretim Yöntemleri: Soru-Cevap |
14 | sunumlar 2 | Türkçe ve Yabancı kaynaklardan yaralanarak notlar hazırlama | Öğretim Yöntemleri: Soru-Cevap |
15 | sunumlar 3 | Türkçe ve Yabancı kaynaklardan yaralanarak notlar hazırlama | Öğretim Yöntemleri: Soru-Cevap |
16 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
|
17 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
Öğrenci İş Yükü - AKTS
Çalışmalar | Sayısı | Süresi (Saat) | İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders ile İlgili Çalışmalar | |||
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) | 14 | 3 | 42 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) | 14 | 5 | 70 |
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar | |||
Ödev, Proje, Diğer | 0 | 0 | 0 |
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) | 1 | 15 | 15 |
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı | 1 | 30 | 30 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 157 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (s) | 6,28 | ||
AKTS | 6 AKTS |