BTE0028 Food Biotechnology

6 AKTS - 3-0 Süre (T+U)- . Yarıyıl- 3 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod BTE0028
Ad Food Biotechnology
Dönem 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı
Dönem Bahar
Süre (T+U) 3-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 6 AKTS
Yerel Kredi 3 Yerel Kredi
Eğitim Dil İngilizce
Seviye Yüksek Lisans Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Prof. Dr. MUSTAFA ÜMİT ÜNAL
Dersin Öğretim Elemanı
Güncel dönem ders programı henüz yapılmamıştır.


Dersin Amacı / Hedefi

Biyoteknolojinin temellerinin anlaşılmasını geliştirmek ve gıda biyoteknolojisinin endüstriyel uygulamalarına ilişkin derinlemesine çalışmalar sağlamak

Dersin İçeriği

-Biyoteknolojiye giriş, mikrobiyel büyüme kinetiği, akış aşağı işleme, fermentörler, havalandırma, kütle transferi, gıda biyoteknolojisinin endüstriyel uygulamaları

Dersin Ön Koşulu

Yok

Kaynaklar

Ratledge, C. ve Kristiansen, B. (2012) Basic Biotechnology. Cambridge University Press

Notlar

Ratledge, C. ve Kristiansen, B. (2012) Basic Biotechnology. Cambridge University Press


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Biyoteknolojinin tanımı ve kapsamını bilir
ÖÇ02 Mikrobiyel gelişme kinetiğini bilir
ÖÇ03 Ayırma ve saflaştırmayı bilir
ÖÇ04 Fermentör tasarımını bilir
ÖÇ05 Bazı biyoteknolojik uygulamaları bilir


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak, aynı veya farklı bir alanda bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir, derinleştirir ve istatistik metotları kullanarak analiz eder ve yorumlar.
PÖÇ02 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Alanının ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi teşhis eder, araştırma yöntemlerini kullanarak çözer. 3
PÖÇ03 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgilerle bütünleştirerek yorumlar ve yeni bilgiler oluşturur. 3
PÖÇ04 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunların çözümü için yeni stratejik yaklaşımlar geliştirir ve sorumluluk alarak çözüm üretir.
PÖÇ05 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözeterek denetler ve bu değerleri öğretir.
PÖÇ06 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Alanı ile ilgili karşılaşılan sorunlarını çözmek ve araştırma yöntemlerini kullanarak gerekli düzeyde iletişim kurar.
PÖÇ07 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Biyoteknoloji alanında bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirebilme ve derinleştirebilme yetisini kazanır.
PÖÇ08 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Biyoteknolojik ürün elde edilirken dikkat edilmesi gereken etik kuralları bilir.
PÖÇ09 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Alanı ile ilgili karşılaşılan sorunların çözümünde stratejik karar verme süreçlerini kullanarak işlevsel etkileşim kurar.
PÖÇ10 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Biyoteknoloji alanında bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirebilme ve derinleştirebilme yetisini kazanır.


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Biyoteknolojiye giriş I Ders notları ve verilen kaynaklardan ilgili bölümleri okuma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
2 Biyoteknolojiye giriş II Ders notları ve verilen kaynaklardan ilgili bölümleri okuma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
3 Mikrobiyel gelişme kinetiği I Ders notları ve verilen kaynaklardan ilgili bölümleri okuma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
4 Mikrobiyel gelişme kinetiği II Ders notları ve verilen kaynaklardan ilgili bölümleri okuma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
5 Ayırma ve saflaştırma I Ders notları ve verilen kaynaklardan ilgili bölümleri okuma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
6 Ayırma ve saflaştırma II Ders notları ve verilen kaynaklardan ilgili bölümleri okuma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
7 Ayırma ve saflaştırma III Reading hand-outs and related chapters in the reading list Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
8 Ara Sınavlar Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
9 Fermentörler I Ders notları ve verilen kaynaklardan ilgili bölümleri okuma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
10 Fermentörler II Ders notları ve verilen kaynaklardan ilgili bölümleri okuma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
11 Havalandırma ve kütle transferi I Ders notları ve verilen kaynaklardan ilgili bölümleri okuma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
12 Havalandırma ve kütle transferi Ders notları ve verilen kaynaklardan ilgili bölümleri okuma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
13 Ekmek mayası üretimi Ders notları ve verilen kaynaklardan ilgili bölümleri okuma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
14 Enzim üretimi Ders notları ve verilen kaynaklardan ilgili bölümleri okuma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
15 Sitrik asit üretimi Ders notları ve verilen kaynaklardan ilgili bölümleri okuma Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
16 Yarıyıl Sonu Sınavları I Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Yarıyıl Sonu Sınavları II Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 3 42
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 5 70
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 0 0 0
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 15 15
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 23 23
Toplam İş Yükü (Saat) 150
Toplam İş Yükü / 25 (s) 6,00
AKTS 6 AKTS

Güncelleme Zamanı: 14.05.2024 05:08