YOT239 Yaz Stajı Değerlendirme

8 AKTS - 2-0 Süre (T+U)- 3. Yarıyıl- 2 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod YOT239
Ad Yaz Stajı Değerlendirme
Dönem 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı
Yarıyıl 3. Yarıyıl
Süre (T+U) 2-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 8 AKTS
Yerel Kredi 2 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Ön Lisans Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi HÜLYA SAYĞI
Dersin Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi HÜLYA SAYĞI (A Grubu) (Sor. Öğr. Ele.)


Dersin Amacı / Hedefi

Eğitim öğretim hayatı boyunca kazanılan bilgi, beceri ve yeterlikleri işe yerleştirilme öncesinde talep edilen mesleki deneyimi kazandırmaktır.

Dersin İçeriği

Yaz stajında aktarılan bilgilerin ,deneme alanlarındaki uygulamaların degerlendirilmesi.

Dersin Ön Koşulu

30 işgünü işyeri uygulamalı yaz stajını

Kaynaklar

Öğrencilerin 30 işgünü işyeri uygulamalı yaz stajında deneyimlerini not aldıkları staj defterleri

Notlar

Dijital kaynaklar, Ders notları


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 İşe yerleşme öncesinde mesleki deneyimin önemini açıklar.
ÖÇ02 Gerçek iş ortamındaki çalışma ahlakı kurallarını açıklar.
ÖÇ03 Alanı ile ilgili edindiği bilgi ve tecrübeleri açıklar.
ÖÇ04 Mesleki seçim sürecinde bilinçli karar almanın önemini açıklar.


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler tarımsal üretim sürecine ait temel bilgileri, organik tarım ilkelerini, üretim felsefesini ve konuyla ilgili temel bilgileri açıklar. 3
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler organik tarım alanında öğrendiği bilgilerin doğru, güvenilir ve güncel olup olmadığını bilirler. 3
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler ekosistem, biyoçeşitlilik ve sürdürülebilir tarım yönetimi, kırsal kalkınma, tarımsal planlama ve tarımsal teknoloji kullanımına yönelik gelişmeleri ve bunların insan hayatındaki etkilerini bilirler. 3
PÖÇ04 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler Organik Tarım Kanunu ve Organik Tarımın Esasları ve Uygulamasına İlişkin Yönetmelik hükümleri doğrultusunda organik tarım üretim faaliyetlerini yönetirler. 4
PÖÇ05 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Öğrenciler organik ürünün nihai tüketiciye ulaşıncaya kadar olan üretim aşamalarında karşılaşılabilecekleri sorunlara çözüm üretirler
PÖÇ06 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Öğrenciler organik tarım alanında sorunları bilimsel araştıma yöntemine (tanımlama, analiz etme, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm üretme ve uygulama) uygun biçimde değerlendirebilirler.
PÖÇ07 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Öğrenciler organik tarım alanında hem bireysel hem de ekip üyesi olarak karşılaştığı problemlerin çözümünde üstlendiği sorumlulukları yerine getirirler. 3
PÖÇ08 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Öğrenciler mesleği ile ilgili gelişmeleri hayat boyu öğrenmenin gerekliliği ile takip ederler. 4
PÖÇ09 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Öğrenciler organik tarım alanında araştırma ve sorgulama yoluyla elde ettiği bilgiye kullanırlar
PÖÇ10 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Öğrenciler organik tarım alanı ile ilgili kişi ve kurumlarla etkileşimli olarak toplumsal, kültürel ve etik sorumluluk bilinci ile projeler üretebilirler.
PÖÇ11 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Öğrenciler mesleği ve diğer alanlarla ilgili iletişim sürecini yönetebilecek olan Avrupa Dil Portföyü A2 genel düzeyinde yabancı dil bilirler.
PÖÇ12 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Öğrenciler organik tarım alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanarak sözlü ve yazılı olarak iletişim kurabilirler.
PÖÇ13 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Öğrenciler organik tarım alanı ile ilgili bilimsel araştırma sürecinden elde edilen sonuçları uygulayabilirler.
PÖÇ14 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Öğrenciler organik tarım ile ilgili gürev ve sorumluluklarını bilimsel, kültürel, etik değerler ve yasal mevzuata uygun yaparlar. 3
PÖÇ15 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Öğrenciler organik tarım alanında sosyal adalet, kalite, kültürel değerler, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahiptirler. 3


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Yaz stajını tamamlayan öğrencilerin, yaz stajlarının değerlendirilmesi Staj yaptığı kurumun istediği hazırlıkları yapar. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
2 Organik tarım ilkelerinin önemi Staj yaptığı kurumun istediği hazırlıkları yapar. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
3 Organik tarım ve sürdürülebilirlilik ilişkisi Staj yaptığı kurumun istediği hazırlıkları yapar. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
4 Organik tarımda bitkisel üretim Staj yaptığı kurumun istediği hazırlıkları yapar. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
5 Organik tarımda hayvansal üretim Staj yaptığı kurumun istediği hazırlıkları yapar. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
6 Organik tarımda su ürünleri yetiştiriciliği Staj yaptığı kurumun istediği hazırlıkları yapar. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
7 Organik tarımda biyolojik mücadele Staj yaptığı kurumun istediği hazırlıkları yapar. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
8 Ara Sınav Ölçme Yöntemleri:
Performans Değerlendirmesi
9 Organik tarımda örtüaltı yetiştiricilik Staj yaptığı kurumun istediği hazırlıkları yapar. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
10 Organik tarımda sulama yöntemleri Staj yaptığı kurumun istediği hazırlıkları yapar. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
11 Organik tarımda toprak işleme yöntemleri Staj yaptığı kurumun istediği hazırlıkları yapar. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
12 Organik tarımda bitki besleme yöntemleri Staj yaptığı kurumun istediği hazırlıkları yapar. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
13 Organik tarımda atıkların değerlendirme yöntemleri Staj yaptığı kurumun istediği hazırlıkları yapar. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
14 Organik tarımda girişimcilik Staj yaptığı kurumun istediği hazırlıkları yapar. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
15 Organik tarımda kariyer imkanları Staj yaptığı kurumun istediği hazırlıkları yapar. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
16 Yarıyıl Sonu Sınavları Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Yarıyıl Sonu Sınavları Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 30 5 150
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 1 8 8
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 4 4
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 8 8
Toplam İş Yükü (Saat) 198
Toplam İş Yükü / 25 (s) 7,92
AKTS 8 AKTS

Güncelleme Zamanı: 16.05.2024 02:58