Konaklama İşletmeciliği

Lisans Programı - Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu


Temel Bilgiler

Konaklama işletmeciliği programı turizm, işletmecilik ve otelcilik derslerini kapsar. 4 yıllık lisans eğitimi sonunda "konaklama işletmecisi" diploması verir. Programda teorik ve pratik dersler yanında staj da yer alır. Program ilk mezunlarını 2007 yılında vermiştir.

Programın Süresi ve Kredisi

4 Yıl - 240 AKTS

Özellik ve Tanım

Konaklama sektörünün ihtiyaç duyduğu, temel işletmecilik bilgileriyle donanmış, sektörün yapısına ve işleyişine vakıf, yönetim bilgi-becerisine ve etik yapıya sahip, yabancı dil bilen, iletişim, yaratıcılık ve bilgi sentezleme yetenekleri gelişmiş, bilgi teknolojilerini kullanabilen, teorik ve pratik bilgiye sahip orta ve üst düzey yönetici adayları yetiştirmektir.

Eğitim Şekli

Tam Zamanlı

Bölüm Başkanı

Prof. Dr. MEHMET CİHAN YAVUZ

AKTS / Bilgi Paketi Koordinatörü

Prof. Dr. OYA BERKAY KARACA

Erasmus Koordinatörü

Dr. Öğr. Üyesi ERDİNÇ BALLI

Staj Koordinatörü

Öğr. Gör.Dr. ZAFER BUZCU

Oryantasyon Sorumlusu

Amaç

Turistik hizmetlerin üretimi ve yönetimini gerçekleştirebilecek, girişimcilik ve yaratıcılık yeteneklerine sahip nitelikli işgücü yetiştirmek ve turizm araştırmaları yapmaktır.

Hedef

Sürekli geliştirdiği eğitim ve araştırma yeteneklerini kullanarak öncelikle yakın çevresinde temel turizm bilinci ve bilgi birikimi oluşturmak ve ardından bu birikimi uluslararası düzeye taşımaktır.

Kayıt Kabul Koşulları

Bu programa öğrenciler Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından verilen yerleştirme sonuç belgesi ile kabul edilir.

Kazanılan Derece / Unvan / Nitelik

Kazanılan Derecenin Düzeyi

Lisans

Kazanılan Derecenin Kuralları

Bu programdan mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak ve tüm derslerden başarılı olmak gereklidir. 

Mezuniyet Sonrası Üst Kademeye Geçiş

Bu programda lisans eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler, "Ç.Ü. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği" çerçevesinde ALES, Lisans mezuniyet not ortalaması ve mülakat sınavının birlikte değerlendirilmesi sonucunda kendi alanında veya ilgili alanlarda lisansüstü programlarda eğitimlerine devam edebilirler.

Staj

Programın eğitim-öğretim planı esas olmak üzere bir yarıyılda staj yapma zorunluluğu vardır. Staj yeri, nitelikleri Bölüm staj yönergesinde detaylı olarak verilmiş olan yurt içi ve/veya yurt dışında faaliyet gösteren turizm işletmeleri ve/veya kuruluşlarıdır. Staj süresi 14 Haftadır.

Uygulamalı Ders

Bu programda uygulamalı ders bulunmamaktadır.

İş Yeri Eğitimi

Bu programda işyeri eğitimi bulunmamaktadır.

Çift Anadal, Yandal ve Değişim Olanakları

İstihdam Olanakları

Bölüm mezunları, konaklama işletmelerinde, seyahat acentalarında, restoran, ulaştırma işletmeleri ve turizmle ilgili tüm kamu kuruluşlarında ve özel kuruluşlarda ayrıca diğer hizmet sektörlerinde istihdam edilebilmektedir.