Şarap Üretim Teknolojisi

Ön Lisans Programı - Adana Meslek Yüksekokulu


Temel Bilgiler

Şarap Üretim Teknolojisi önlisans programı sektörün ihtiyaç duyduğu,öğrencilerin bilimsel yöntemler ışığında şarap üretimi ile ilgili tasarımları ve uygulamaları çalışma arkadaşlarına, işverene anlatabilme, ekip çalışması yapabilme, şaraplık üzümlerde kalite kriterleri ve üzüm hasadına karar verilirken yapılması gereken kimyasal ve duyusal analizler hakkında bilgi sahibi olma , şarap kalite kontrolü için gerekli laboratuar analizlerini yapabilme ve sonuçları değerlendirme yeteneği kazanımlarını sağlamak, sektörde bu işlemleri gerçekleştirecek mesleki bilgilerle donatılmış elemanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Programın Süresi ve Kredisi

2 Yıl - 120 AKTS

Özellik ve Tanım

Şarap Üretim Teknolojisi programında lise öğrenimi sonrasında iki yıllık eğitim verilmektedir.Öğrenciler programda bulunan tüm zorunlu dersleri almak ve geçmek zorundadır.

Eğitim Şekli

Tam Zamanlı

Bölüm Başkanı

AKTS / Bilgi Paketi Koordinatörü

Erasmus Koordinatörü

Staj Koordinatörü

Oryantasyon Sorumlusu

Amaç

Programının amacı, kamu ve özel sektör şarap üretim tesislerinde çalışabilecek şarap teknolojisi ve fermente gıdalar konusunda teorik ve uygulamalı eğitim almış pratik bilgiye sahip teknikerler yetiştirmektir.

Hedef

Programın hedefleri, mezunların şarap üretim tesislerinin laboratuvar, üretim ve kalite kontrol birimlerinde görev alabilecek teknik eleman yetiştirmektir. Programı bitiren öğrenciler, önlisans diploması ile şarap üretim tesislerinde gıda teknikeri olarak istihdam edilebilir, bağ tesislerinde, küçük şarap işletmelerinde üst kademede teknik eleman olarak çalışabilir, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve bağlı kurumlarında görev alabilirler, kendi alanlarında özel işletmeler kurabilirler.

Kayıt Kabul Koşulları

Türk ve yabancı öğrenciler için genel kabul şartları programa başlamak için gereklidir.

Kazanılan Derece / Unvan / Nitelik

Şarap Üretim Teknolojisi önlisans derecesine sahip olunur.

Kazanılan Derecenin Düzeyi

Ön Lisans

Kazanılan Derecenin Kuralları

Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması FF,FG,NA,UB notunun olmaması gerekir.Bu programda öğrencinin asgari 120 AKTS kredini sağlaması ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir.

Mezuniyet Sonrası Üst Kademeye Geçiş

DGS

Staj

30 işgününü kapsayan bir stajı tamamlaması zorunludur.

Uygulamalı Ders

Bu programda uygulamalı ders bulunmamaktadır.

İş Yeri Eğitimi

30 gün yaz stajı

Çift Anadal, Yandal ve Değişim Olanakları

İstihdam Olanakları

Şarap üretim tesisler, gıda tarım bakanlığı labaratuvarları
Güncelleme Zamanı: 16.08.2022 04:55