KOS319 Mesleki Yabancı Dil 2

4 AKTS - 3-0 Süre (T+U)- 5. Yarıyıl- 3 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Kod KOS319
Ad Mesleki Yabancı Dil 2
Yarıyıl 5. Yarıyıl
Süre (T+U) 3-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 4 AKTS
Yerel Kredi 3 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Lisans Dersi
Tür Normal
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Öğr. Gör. ASLICAN DEĞERLİ


Dersin Amacı

Konaklama işletmelerinin farklı birimlerinde ihtiyaç duyulan karşılıklı konuşma ve kelime bilgilerini vermektir.

Dersin İçeriği

Konaklama işletmelerinin farklı birimlerinde ihtiyaç duyulan karşılıklı konuşma ve kelimeler.

Dersin Ön Koşulu

Yok

Kaynaklar

Kitap Coursebook Workbook Itools

Notlar



Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Barda ingilizce sipariş alır.
ÖÇ02 Restoranda ingilizce sipariş alır.
ÖÇ03 İngilizce yön tarif eder.
ÖÇ04 Yabancı misafirlerin sorularını anlarve yanıt verir.
ÖÇ05 Telefonda ingilizce görüşme yapar.
ÖÇ06 Check out işlemlerinde misafire yardımcı olur.
ÖÇ07 Alanı ile ilgili kelime bilgisi öğrenir
ÖÇ08 Yabancı Dilde İletişim becerisi için gerekli grammer bilgisi öğrenir


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal İşletmeciliğin temel kavramları ile işletme yönetiminin stratejik, taktik ve operasyonel boyutlarını açıklar.
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal İş alanını kapsayan temel hukuki, toplumsal ve ahlaki kuralları ve ilgili mevzuatı açıklar.
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Konaklama işletmeleri yönetiminin planlama, örgütleme, yürütme, koordinasyon ve kontrol işlevlerini kavrar.
PÖÇ04 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Sayısal ve istatistiki bilgileri araştırma, düşünme, analiz etme, sebep-sonuç ilişkilerini kurma, karar verme ve strateji kurmada kullanabilir.
PÖÇ05 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Alanı ile ilgili yenilik ve değişimleri takip ederek becerilerini günceller.
PÖÇ06 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Alana yönelik proje ve işleri kalite süreçleri çerçevesinde yürütebilir, bağımsız ve bir ekip ile uyum içinde çalışabilme becerilerini geliştirir.
PÖÇ07 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Otel işletmeciliği, seyahat işletmeciliği ve diğer turistik işletme türleri ile ilgili olarak karşılaşılabilecek öngörülemeyen karmaşık durumlarda, diğer ülkelerdeki, yabancı kaynaklardaki iyi örnekleri de incelemek suretiyle, sorumluluk alarak çözüm üretir. 5
PÖÇ08 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Bir turizm işletmesinin belli bir alanında uzmanlaşmış olmakla birlikte işletmenin diğer bölümlerine destek olmaya ve ani gelişen durumlara uyum sağlamaya yönelik becerilerini geliştirir.
PÖÇ09 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Farklı özellikteki ve yabancı dillerdeki kaynaklardan bilgi elde edebilir, toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir. 5
PÖÇ10 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Mesleki gelişiminin yanı sıra, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda öğrenme gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir.
PÖÇ11 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Türkçe ve yabancı dillerde yazılı ve sözlü olarak doğru ve etkili iletişim kurabilir, alanla ilgili bilgileri ve düşünceleri başkalarının anlayabileceği şekilde iletebilir. 5
PÖÇ12 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Sağlık, güvenlik, kalite ve risk değerlendirmesi yapar; yasalar, meslek şartları, etik, temel kişi hak ve hürriyeti, özel hayatın gizliliği, sosyal sorumluluk ve çevrenin korunmasına yönelik tedbirler alarak çalışır.
PÖÇ13 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Turizm işletmeciliği alanındaki esnek talep koşullarına bağlı konjonktürel dalgalanma ile baş edebilecek düzeyde ulusal ve uluslararası dış çevresel ve sektörel şartları takip eder, bir turizm işletmesini iç ve dış çevresi ile analiz edecek araçları kullanır, bulguları değerlendirir ve karar verir. 5
PÖÇ14 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Otel işletmelerinde kullanılan bilgi sistemlerini tanır, alanı ile ilgili temel bilgi teknolojileri ve yazılımlarını kullanır.
PÖÇ15 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Turizm işletmeciliği alanındaki yerli ve yabancı kavramları, fikirleri ve verileri, bilimsel yöntemlerle değerlendirir. 5
PÖÇ16 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Turizmin sosyo-ekonomik yapısını ve bu yapı kapsamında ülke ve dünya açısından önemini kavrar ve turizm ve hizmet sektörünün diğer alanlarında kurulacak yeni bir işletmenin yatırım aşamasıyla ilgili tasarımı yönlendirir.


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Barda Sipariş Alma-1 Ders kitabının ilgili bölümünü okuma. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
2 Barda Sipariş Alma-2 Ders kitabının ilgili bölümünü okuma. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
3 Restoranda-1 Ders kitabının ilgili bölümünü okuma. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
4 Restoranda-2 Ders kitabının ilgili bölümünü okuma. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
5 Restoranda-3 Ders kitabının ilgili bölümünü okuma. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
6 Restoranda-4 Ders kitabının ilgili bölümünü okuma. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
7 Ziyaret Edilecek Yerler-1 Ders kitabının ilgili bölümünü okuma. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
8 Ara Sınav Sınava hazırlık Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
9 Ziyaret Edilecek Yerler-2 Ders kitabının ilgili bölümünü okuma. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
10 Misafirlerin Sorunlarını Çözmek-1 Ders kitabının ilgili bölümünü okuma. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
11 Misafirlerin Sorunlarını Çözmek-2 Ders kitabının ilgili bölümünü okuma. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
12 Telefon İngilizcesi-1 Ders kitabının ilgili bölümünü okuma. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
13 Telefon İngilizcesi-2 Ders kitabının ilgili bölümünü okuma. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
14 Otelden Ayrılırken-1 Ders kitabının ilgili bölümünü okuma. Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
15 Final Haftası Sınava hazırlık Öğretim Yöntemleri:
Anlatım
16 Yarıyıl Sonu Sınavları Sınava hazırlık Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Yarıyıl Sonu Sınavları Sınava hazırlık Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav