Genel Bilgi
Birim | TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU |
KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ PR. | |
Kod | KOS319 |
Ad | Mesleki Yabancı Dil 2 |
Dönem | 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı |
Yarıyıl | 5. Yarıyıl |
Süre (T+U) | 3-0 (T-U) (17 Hafta) |
AKTS | 4 AKTS |
Yerel Kredi | 3 Yerel Kredi |
Eğitim Dil | Türkçe |
Seviye | Lisans Dersi |
Tür | Normal |
Etiket | Z Zorunlu |
Öğretim Şekli | Yüz Yüze Öğretim |
Bilgi Paketi Koordinatörü | Öğr. Gör. ASLICAN DEĞERLİ |
Dersin Öğretim Elemanı |
Öğr. Gör. ASLICAN DEĞERLİ
(Güz)
(A Grubu)
(Sor. Öğr. Ele.)
|
Dersin Amacı / Hedefi
Konaklama işletmelerinin farklı birimlerinde ihtiyaç duyulan karşılıklı konuşma ve kelime bilgilerini vermektir.
Dersin İçeriği
Konaklama işletmelerinin farklı birimlerinde ihtiyaç duyulan karşılıklı konuşma ve kelimeler.
Dersin Ön Koşulu
Yok
Kaynaklar
Kitap Coursebook Workbook Itools
Notlar
Dersin Öğrenme Çıktıları
Sıra | Dersin Öğrenme Çıktıları |
---|---|
ÖÇ01 | Barda ingilizce sipariş alır. |
ÖÇ02 | Restoranda ingilizce sipariş alır. |
ÖÇ03 | İngilizce yön tarif eder. |
ÖÇ04 | Yabancı misafirlerin sorularını anlarve yanıt verir. |
ÖÇ05 | Telefonda ingilizce görüşme yapar. |
ÖÇ06 | Check out işlemlerinde misafire yardımcı olur. |
ÖÇ07 | Alanı ile ilgili kelime bilgisi öğrenir |
ÖÇ08 | Yabancı Dilde İletişim becerisi için gerekli grammer bilgisi öğrenir |
Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi
Sıra | Tür | Program Öğrenme Çıktıları | Duzey |
---|---|---|---|
PÖÇ01 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | İşletmeciliğin temel kavramları ile işletme yönetiminin stratejik, taktik ve operasyonel boyutlarını açıklar. | |
PÖÇ02 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | İş alanını kapsayan temel hukuki, toplumsal ve ahlaki kuralları ve ilgili mevzuatı açıklar. | |
PÖÇ03 | Bilgi - Kuramsal, Olgusal | Konaklama işletmeleri yönetiminin planlama, örgütleme, yürütme, koordinasyon ve kontrol işlevlerini kavrar. | |
PÖÇ04 | Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı | Sayısal ve istatistiki bilgileri araştırma, düşünme, analiz etme, sebep-sonuç ilişkilerini kurma, karar verme ve strateji kurmada kullanabilir. | |
PÖÇ05 | Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı | Alanı ile ilgili yenilik ve değişimleri takip ederek becerilerini günceller. | |
PÖÇ06 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Alana yönelik proje ve işleri kalite süreçleri çerçevesinde yürütebilir, bağımsız ve bir ekip ile uyum içinde çalışabilme becerilerini geliştirir. | |
PÖÇ07 | Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Otel işletmeciliği, seyahat işletmeciliği ve diğer turistik işletme türleri ile ilgili olarak karşılaşılabilecek öngörülemeyen karmaşık durumlarda, diğer ülkelerdeki, yabancı kaynaklardaki iyi örnekleri de incelemek suretiyle, sorumluluk alarak çözüm üretir. | 5 |
PÖÇ08 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Bir turizm işletmesinin belli bir alanında uzmanlaşmış olmakla birlikte işletmenin diğer bölümlerine destek olmaya ve ani gelişen durumlara uyum sağlamaya yönelik becerilerini geliştirir. | |
PÖÇ09 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Farklı özellikteki ve yabancı dillerdeki kaynaklardan bilgi elde edebilir, toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir. | 5 |
PÖÇ10 | Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği | Mesleki gelişiminin yanı sıra, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda öğrenme gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir. | |
PÖÇ11 | Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik | Türkçe ve yabancı dillerde yazılı ve sözlü olarak doğru ve etkili iletişim kurabilir, alanla ilgili bilgileri ve düşünceleri başkalarının anlayabileceği şekilde iletebilir. | 5 |
PÖÇ12 | Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik | Sağlık, güvenlik, kalite ve risk değerlendirmesi yapar; yasalar, meslek şartları, etik, temel kişi hak ve hürriyeti, özel hayatın gizliliği, sosyal sorumluluk ve çevrenin korunmasına yönelik tedbirler alarak çalışır. | |
PÖÇ13 | Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik | Turizm işletmeciliği alanındaki esnek talep koşullarına bağlı konjonktürel dalgalanma ile baş edebilecek düzeyde ulusal ve uluslararası dış çevresel ve sektörel şartları takip eder, bir turizm işletmesini iç ve dış çevresi ile analiz edecek araçları kullanır, bulguları değerlendirir ve karar verir. | 5 |
PÖÇ14 | Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik | Otel işletmelerinde kullanılan bilgi sistemlerini tanır, alanı ile ilgili temel bilgi teknolojileri ve yazılımlarını kullanır. | |
PÖÇ15 | Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik | Turizm işletmeciliği alanındaki yerli ve yabancı kavramları, fikirleri ve verileri, bilimsel yöntemlerle değerlendirir. | 5 |
PÖÇ16 | Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik | Turizmin sosyo-ekonomik yapısını ve bu yapı kapsamında ülke ve dünya açısından önemini kavrar ve turizm ve hizmet sektörünün diğer alanlarında kurulacak yeni bir işletmenin yatırım aşamasıyla ilgili tasarımı yönlendirir. |
Haftalık Akış
Hafta | Konu | Ön Hazırlık | Yöntemler |
---|---|---|---|
1 | Barda Sipariş Alma-1 | Ders kitabının ilgili bölümünü okuma. | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
2 | Barda Sipariş Alma-2 | Ders kitabının ilgili bölümünü okuma. | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
3 | Restoranda-1 | Ders kitabının ilgili bölümünü okuma. | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
4 | Restoranda-2 | Ders kitabının ilgili bölümünü okuma. | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
5 | Restoranda-3 | Ders kitabının ilgili bölümünü okuma. | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
6 | Restoranda-4 | Ders kitabının ilgili bölümünü okuma. | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
7 | Ziyaret Edilecek Yerler-1 | Ders kitabının ilgili bölümünü okuma. | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
8 | Ara Sınav | Sınava hazırlık | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
9 | Ziyaret Edilecek Yerler-2 | Ders kitabının ilgili bölümünü okuma. | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
10 | Misafirlerin Sorunlarını Çözmek-1 | Ders kitabının ilgili bölümünü okuma. | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
11 | Misafirlerin Sorunlarını Çözmek-2 | Ders kitabının ilgili bölümünü okuma. | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
12 | Telefon İngilizcesi-1 | Ders kitabının ilgili bölümünü okuma. | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
13 | Telefon İngilizcesi-2 | Ders kitabının ilgili bölümünü okuma. | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
14 | Otelden Ayrılırken-1 | Ders kitabının ilgili bölümünü okuma. | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
15 | Final Haftası | Sınava hazırlık | Öğretim Yöntemleri: Anlatım |
16 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Sınava hazırlık | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
17 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Sınava hazırlık | Ölçme Yöntemleri: Yazılı Sınav |
Değerlendirme (Sınav) Yöntemleri ve Kriterleri
Değerlendirme Türü | Yarıyıl İçi / Yıl İçi Etkisi | Yarıyıl Sonu / Yıl Sonu Etkisi |
---|---|---|
1. Ara Sınav | 100 | 40 |
Genel Değerlendirme | ||
Yarıyıl İçi / Yıl İçi Toplam | 100 | 40 |
1. Yıl Sonu Sınavı | - | 60 |
Genel Toplam | - | 100 |