KON241 Animasyona Giriş

4 AKTS - 2-0 Süre (T+U)- 3. Yarıyıl- 2 Yerel Kredi

Genel Bilgi

Birim TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU
KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ PR.
Kod KON241
Ad Animasyona Giriş
Dönem 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı
Yarıyıl 3. Yarıyıl
Süre (T+U) 2-0 (T-U) (17 Hafta)
AKTS 4 AKTS
Yerel Kredi 2 Yerel Kredi
Eğitim Dil Türkçe
Seviye Üniversite Dersi
Tür Normal
Etiket S Seçmeli
Öğretim Şekli Yüz Yüze Öğretim
Bilgi Paketi Koordinatörü Doç. Dr. ZAFER BUZCU
Dersin Öğretim Elemanı
Güncel dönem ders programı henüz yapılmamıştır.


Dersin Amacı / Hedefi

Günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte iş gücüne olan ihtiyaç azalmış ve bunun sonucunda boş zaman kavramı ortaya çıkmıştır. Sanayinin gelişmesiyle birlikte ülkelerin milli gelirlerindeki artışın sonucunda kişiler; kültür, spor, eğlence ve turizm gibi boş zaman faaliyetleri içersinde harcadıkları zamanı gün geçtikçe arttırmışlardır. Günümüz yaşantısının vazgeçilmezlerinden birisi haline gelen turizm, insanlar için önemli bir dinlence ve eğlence kültürü oluşturmuştur. Rekreatif animasyon etkinlikleri özellikle kıyı otellerinde turistlerin eğlence ihtiyaçlarını karşılayan önemli bir araç olarak görülmektedir. Konaklama işletmeleri rekreatif animasyon etkinlikleri aracılığıyla hem var olan müşteri potansiyellerini korumak hem de yeni müşteriler kazanmayı hedeflemektedirler. Ayrıca rekabetin her geçen gün artması konaklama işletmeleri açısından rekreatif animasyon etkinliklerinin önemini daha da belirginleştirmiştir. Bu gerçeklerden hareketle dersin amacı animasyon hizmetleri hakkında geniş bir yelpazede bakış açısı kazandırmaktır

Dersin İçeriği

Boş zaman ve animasyon kavramları, özellikleri, fonksiyonları, animasyon ve turizm ilişkisi, animasyon sisteminin işleyişi, animasyon eğitimi, Dünyada ve Türkiye’de animasyon

Dersin Ön Koşulu

yok

Kaynaklar

HACIOĞLU, Necdet ve Diğerleri. Boş Zaman ve Rekreasyon Yönetimi, Detay Yayıncılık Ankara, 2003. SAĞCAN, Mustafa. Rekreasyon ve Turizm, Cumhuriyet Basımevi, İzmir, 1986. HAZAR, Atilla. Rekreasyon ve Animasyon, Detay Yayıncılık Ankara, 2003.

Notlar

Hazar,A. (2022).Rekreasyon ve Animasyon. Detay Yayıncılık, Ankara.


Dersin Öğrenme Çıktıları

Sıra Dersin Öğrenme Çıktıları
ÖÇ01 Animasyon hizmetlerinin yönetimi, planlaması, organizasyonu hakkında geniş bir bakış açısı kazandırmaktır.
ÖÇ02 Animasyon Kavramı, Animasyon Hizmetlerinin Genel Özellikleri, Animasyon Faaliyetlerinin Sınıflandırılmasını öğrenir.
ÖÇ03 Animasyonun Hizmetlerinin Fonksiyonlarını öğrenir.
ÖÇ04 Animasyon Sisteminin İşleyişi konusunda bilgi sahibi olur.
ÖÇ05 Animasyon ve Turizm İlişkisi, Turistik Animasyonun Rolü ve Geliştirilmesi konusunu öğrenir.
ÖÇ06 Animasyon Hizmetlerinin Yönetimi konusunda bakış açısına sahip olur.
ÖÇ07 Animasyon ve Oyun İlişkisi konusunda bakış açısına sahip olmak


Program Öğrenme Çıktıları ile İlişkisi

Sıra Tür Program Öğrenme Çıktıları Duzey
PÖÇ01 Bilgi - Kuramsal, Olgusal İşletmeciliğin temel kavramları ile işletme yönetiminin stratejik, taktik ve operasyonel boyutlarını açıklar.
PÖÇ02 Bilgi - Kuramsal, Olgusal İş alanını kapsayan temel hukuki, toplumsal ve ahlaki kuralları ve ilgili mevzuatı açıklar.
PÖÇ03 Bilgi - Kuramsal, Olgusal Konaklama işletmeleri yönetiminin planlama, örgütleme, yürütme, koordinasyon ve kontrol işlevlerini kavrar. 3
PÖÇ04 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Sayısal ve istatistiki bilgileri araştırma, düşünme, analiz etme, sebep-sonuç ilişkilerini kurma, karar verme ve strateji kurmada kullanabilir.
PÖÇ05 Beceriler - Bilişsel, Uygulamalı Alanı ile ilgili yenilik ve değişimleri takip ederek becerilerini günceller. 2
PÖÇ06 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Alana yönelik proje ve işleri kalite süreçleri çerçevesinde yürütebilir, bağımsız ve bir ekip ile uyum içinde çalışabilme becerilerini geliştirir. 3
PÖÇ07 Yetkinlikler - Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Otel işletmeciliği, seyahat işletmeciliği ve diğer turistik işletme türleri ile ilgili olarak karşılaşılabilecek öngörülemeyen karmaşık durumlarda, diğer ülkelerdeki, yabancı kaynaklardaki iyi örnekleri de incelemek suretiyle, sorumluluk alarak çözüm üretir.
PÖÇ08 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Bir turizm işletmesinin belli bir alanında uzmanlaşmış olmakla birlikte işletmenin diğer bölümlerine destek olmaya ve ani gelişen durumlara uyum sağlamaya yönelik becerilerini geliştirir. 5
PÖÇ09 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Farklı özellikteki ve yabancı dillerdeki kaynaklardan bilgi elde edebilir, toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir.
PÖÇ10 Yetkinlikler - Öğrenme Yetkinliği Mesleki gelişiminin yanı sıra, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda öğrenme gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir. 4
PÖÇ11 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Türkçe ve yabancı dillerde yazılı ve sözlü olarak doğru ve etkili iletişim kurabilir, alanla ilgili bilgileri ve düşünceleri başkalarının anlayabileceği şekilde iletebilir.
PÖÇ12 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Sağlık, güvenlik, kalite ve risk değerlendirmesi yapar; yasalar, meslek şartları, etik, temel kişi hak ve hürriyeti, özel hayatın gizliliği, sosyal sorumluluk ve çevrenin korunmasına yönelik tedbirler alarak çalışır. 2
PÖÇ13 Yetkinlikler - İletişim ve Sosyal Yetkinlik Turizm işletmeciliği alanındaki esnek talep koşullarına bağlı konjonktürel dalgalanma ile baş edebilecek düzeyde ulusal ve uluslararası dış çevresel ve sektörel şartları takip eder, bir turizm işletmesini iç ve dış çevresi ile analiz edecek araçları kullanır, bulguları değerlendirir ve karar verir.
PÖÇ14 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Otel işletmelerinde kullanılan bilgi sistemlerini tanır, alanı ile ilgili temel bilgi teknolojileri ve yazılımlarını kullanır.
PÖÇ15 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Turizm işletmeciliği alanındaki yerli ve yabancı kavramları, fikirleri ve verileri, bilimsel yöntemlerle değerlendirir.
PÖÇ16 Yetkinlikler - Alana Özgü Yetkinlik Turizmin sosyo-ekonomik yapısını ve bu yapı kapsamında ülke ve dünya açısından önemini kavrar ve turizm ve hizmet sektörünün diğer alanlarında kurulacak yeni bir işletmenin yatırım aşamasıyla ilgili tasarımı yönlendirir.


Haftalık Akış

Hafta Konu Ön Hazırlık Yöntemler
1 Boş Zamanla İlgili Temel Kavramlar ve Boş Zamanın Fonksiyonları web içeriği, sunular, ödevler, örnek sorular Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
2 Animasyon Kavramı, Animasyon Hizmetlerinin Genel Özellikleri, Animasyon Faaliyetlerinin Sınıflandırılması web içeriği, sunular, ödevler, örnek sorular Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Gösteri
3 Animasyonun Hizmetlerinin Fonksiyonları web içeriği, sunular, ödevler, örnek sorular Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Gösteri
4 Animasyon Hizmetlerinin Yönetimi web içeriği, sunular, ödevler, örnek sorular Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
5 Animasyon ve Turizm İlişkisi, Turistik Animasyonun Rolü ve Geliştirilmesi web içeriği, sunular, ödevler, örnek sorular Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
6 Animasyon Eğitimi, Animasyon Personelinde Bulunması Gereken Özellikler web içeriği, sunular, ödevler, örnek sorular Öğretim Yöntemleri:
Soru-Cevap, Anlatım, Tartışma
7 Rekreaatif Animasyon Hizmetlerinde Hizmet Kalitesi web içeriği, sunular, ödevler, örnek sorular Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
8 Ara Sınavlar sınava hazırlık Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
9 Boş Zaman ve Animasyon Pazarlaması web içeriği, sunular, ödevler, örnek sorular Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
10 Rekreaatif Animasyon Hizmetlerinde Müşteri Memnuniyeti web içeriği, sunular, ödevler, örnek sorular Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
11 Animasyonda Liderlik ve Karar Verme web içeriği, sunular, ödevler, örnek sorular Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Gösterip Yaptırma
12 Animasyon ve Oyun İlişkisi web içeriği, sunular, ödevler, örnek sorular Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Gösteri
13 Animasyonun Dünya Boyutunun İncelenmesi web içeriği, sunular, ödevler, örnek sorular Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
14 Animasyonun Türkiye Boyutunun İncelenmesi web içeriği, sunular, ödevler, örnek sorular Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
15 Konu tekrarları web içeriği, sunular, ödevler, örnek sorular Öğretim Yöntemleri:
Anlatım, Soru-Cevap
16 Yarıyıl Sonu Sınavları sınava hazırlık Ölçme Yöntemleri:
Yazılı Sınav
17 Yarıyıl Sonu Sınavları sınava hazırlık Ölçme Yöntemleri:
Ödev


Öğrenci İş Yükü - AKTS

Çalışmalar Sayısı Süresi (Saat) İş Yükü (Saat)
Ders ile İlgili Çalışmalar
Ders (Sınav haftaları dahil değildir) 14 2 28
Sınıf Dışı Ders Çalışma (Ön çalışma, pekiştirme) 14 2 28
Değerlendirmeler ile İlgili Çalışmalar
Ödev, Proje, Diğer 2 15 30
Ara Sınavlar (Yazılı, Sözlü, vs.) 1 6 6
Yarıyıl/Yıl Sonu/Final Sınavı 1 6 6
Toplam İş Yükü (Saat) 98
Toplam İş Yükü / 25 (s) 3,92
AKTS 4 AKTS

Güncelleme Zamanı: 14.02.2025 03:37