Gıda Mühendisliği

Doktora Programı - Fen Bilimleri Enstitüsü

2024 - 2025 Yılı Ders Planı

Kod Ad Dönem Süre (T+U) AKTS Yerel Kredi Z/S
BYEGM3 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği Güz 3-0 6 3 Zorunlu
BYEGM4 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği Bahar 3-0 6 3 Zorunlu
DGM801 Uzmanlık Alan Dersi Güz 5-0 6 0 Zorunlu
DGM802 Uzmanlık Alan Dersi Bahar 5-0 6 0 Zorunlu
DGMS801 Seminer Güz 0-0 6 0 Zorunlu
DGMS802 Seminer Bahar 0-0 6 0 Zorunlu
DGMT801 Tez Çalışması Güz 0-0 24 0 Zorunlu
DGMT802 Tez Çalışması Bahar 0-0 24 0 Zorunlu
GM001 Gıda Endüstrisinde Küflerin Yeri ve Önemi Güz 3-0 6 3 Seçmeli
GM0013 Glutensiz Ürünler Teknolojisi Güz 2-2 6 3 Seçmeli
GM0014 Deneysel Ekmekçilik Bahar 2-2 6 3 Seçmeli
GM0017 Gıda Ambalajlamada Yeni Yöntemler Güz 3-0 6 3 Seçmeli
GM0027 Alkollü İçkiler Mikrobiyolojisi Güz 3-0 6 3 Seçmeli
GM0031 Dünya Şarapçılığı ve Özel Şaraplar Güz 3-0 6 3 Seçmeli
GM0032 Malt- Bira Kimyası ve Teknolojisi Bahar 3-0 6 3 Seçmeli
GM0034 Fermantasyon Mikrobiyolojisinde Moleküler Yöntemler Bahar 3-0 6 3 Seçmeli
GM0035 Süt Endüstrisi ve Organizasyonu Güz 3-0 6 3 Seçmeli
GM0038 Şarap Üretiminde Sorunlar ve Çözümleri Bahar 3-0 6 3 Seçmeli
GM004 Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisindeki Gelişmeler Bahar 3-0 6 3 Seçmeli
GM0044 Gıda Polimerleri Bahar 3-0 6 3 Seçmeli
GM008 Poultry Further Processing and Quality Bahar 3-0 6 3 Seçmeli
GM009 Gıdalarda Olfaktometrik Analizler Güz 2-0 6 2 Seçmeli
GM011 Gıda Mühendisliğinde Araştırma Metodları Güz 2-2 6 3 Seçmeli
GM503 Gıdalarda Renk ve Renk Maddeleri Güz 2-0 6 2 Seçmeli
GM521 Hamur Kimyası Güz 3-0 6 3 Seçmeli
GM531 Peynir: Kimyası, Fiziği ve Mikrobiyolojisi Güz 3-0 6 3 Seçmeli
GM571 Gıdalarda Mikotoksinler ve Analiz Yöntemleri Güz 3-0 6 3 Seçmeli
GM575 Fermantasyon Teknolojisinin Prensipleri Güz 3-0 6 3 Seçmeli
GM636 Gıdalarda Bozulmaya Neden Olan Mikroorganizmalar ve Gıda Kaynaklı Patojenler Bahar 3-0 6 3 Seçmeli
GM637 Özel Süt Ürünleri Güz 3-0 6 3 Seçmeli
GM657 Meyve ve Sebzelere Hasat Sonrası Uygulanan İşlemler Güz 3-0 6 3 Seçmeli
GM668 Biyoaktif Gıda Proteinleri ve Peptidleri Bahar 3-0 6 3 Seçmeli