DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Laboratuar Tekniği * SUT   111 1 2 2 3

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Önlisans
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. Berfu GELEN
Dersi Verenler
Öğr. Gör.BERFU GELEN1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
laboratuarda kullanılan çeşitli malzeme ve aletlerin tanıtılması ve bazı temel analiz yöntemlerinin öğretilmesi
Dersin İçeriği
Bağcılık ve şarapçılıkta laboratuvar çalışmalarında yararlanılan çeşitli malzeme, alet ve cihazın tanıtılması, kullanılması ve çalışırken dikkat edilmesi gereken hususlar, laboratuvarda kullanılan kimyasal maddelerin özellikleri ve çözeltilerin hazırlanması

Dersin Öğrenme Kazanımları
-


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345
1
Şarap üretimi sektöründe tanımı iyi yapılmış problemlerin çözümü için gerekli olan verileri tanımlama, toplama ve kullanmayı etkin bir biçimde yapabilmek.
2
Alanının gerektirdiği temel düzeyde bilgisayar yazılım ve donanımları bilir ve bunu mesleği ile ilgili alanlarda kullanır. Üzümün yetişmesi, şaraba işlenmesi hakkında öğrendiklerini uygulamaya geçirir.
3
İhtiyaçları karşılayacak biçimde bir süreci yönetme becerisi.Yaşamboyu bilgi edinmenin gerekliliği bilinci ve bunu gerçekleştirebilme becerisi.
4
Teorik olan bilgilerini uygulamada kullanabilme becerisi.Girişimcilik becerisi.
X
5
Mesleki etik ve sorumluluk bilinci.Sosyal sorumlulukları kavrama ve uygulama becerisi.Mesleki özgüven sahipliği.Kendisine verilen görev ve sorumlulukları yerine getirir.
6
Öğrenme ihtiyacının sürekliliğini anlar.Değişime ve yeniliğe açıktır.
7
Etkin iletişim kurma becerisi.Bilgi ve iletişim teknolojisi araçlarını kullanabilme becerisi.Yabancı dilde iletişim kurma becerisi.
8
Alanı ile ilgili uygulamalarda öngörülmeyen durumlarla karşılaştığında çözümler üretebilir.Mesleki sorunları tespit edebilir ve onları çözmeye çalışır.
X

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Laboratuarda çalışma ve kullanım ilkeleri, Ders ile ilgili bilgilerin okunması
2 Laboratuarda alınması gerekli önlemler Ders ile ilgili bilgilerin okunması
3 Metrik ölçü birimleri Ders ile ilgili bilgilerin okunması
4 Metrik ölçü birimleri Ders ile ilgili bilgilerin okunması
5 Laboratuarda kullanılan bazı cam malzeme ve kimyasalların tanıtımı Ders ile ilgili bilgilerin okunması
6 Laboratuarda kullanılan bazı cam malzeme ve kimyasalların tanıtımı, özellikleri Ders ile ilgili bilgilerin okunması
7 Bazı Laboratuar aletlerinin tanıtımı Ders ile ilgili bilgilerin okunması
8 Ara sınav Ders ile ilgili bilgilerin okunması
9 Bazı Laboratuar aletlerinin tanıtımı Ara sınav hazırlığı
10 Konsantrasyon ifadeleri Ders ile ilgili bilgilerin okunması
11 Konsantrasyon ifadeleri Ders ile ilgili bilgilerin okunması
12 Çözelti hazırlama Ders ile ilgili bilgilerin okunması
13 Çözelti hazırlama Ders ile ilgili bilgilerin okunması
14 Şeker, Alkol, pH ve Titrasyon asitiğinin tayini, gerekli aletler ve kullanımları Ders ile ilgili bilgilerin okunması
15 Şeker, Alkol, pH ve Titrasyon asitiğinin tayini, gerekli aletler ve kullanımları Ders ile ilgili bilgilerin okunması
16-17 Yıl sonu sınavı Ders ile ilgili bilgilerin okunması

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar