DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Meyvelerde Pomoloji nedir, Sözlü Anlatım (Slayt) Anlatım
Tartışma
Gösteri
2 Meyvelerde kalite kriterleri nelerdir. Sözlü Anlatım (Slayt) Anlatım
Soru-Cevap
3 Sert çekirdekli meyvelerin derim zamanı ve meyve özellikleri. Sözlü Anlatım (Slayt) Anlatım
Gösteri
4 Yumuşak çekirdekli meyvelerin derim zamanı ve meyve özellikleri. Sözlü Anlatım (Slayt) Anlatım
Tartışma
Gösteri
5 Sert kabuklu meyvelerin derim zamanı ve meyve özellikleri. Sözlü Anlatım (Slayt) Anlatım
Soru-Cevap
6 Üzümsü meyvelerin derim zamanı ve meyve özellikleri. Sözlü Anlatım (Slayt) Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
7 Meyve analizlerinde kullanılacak aletlerin tanıtılması Sözlü Anlatım (Slayt) Anlatım
Alıştırma ve Uygulama
Gösteri
8 Ara Sınav ara sınav Anlatım
Gösteri
9 Laboratuvarda analiz yapılacak meyvelerin uygun koşullarda saklanması, getirilmesi ve analiz için hazırlanması. Sözlü Anlatım (Slayt) Anlatım
Gösteri
10 Meyvede fiziksel ölçümlerin yapılması (Ağırlık, eni boy, yükseklik) Sözlü Anlatım (Slayt) Anlatım
Soru-Cevap
Deney / Laboratuvar
11 Meyvede fiziksel ölçümlerin yapılması (sertlik, asitlik, şeker miktarı) Sözlü Anlatım (Slayt) Anlatım
Soru-Cevap
12 Meyvede fiziksel ölçümlerin yapılması (renk, aroma ve antioksidant) Sözlü Anlatım (Slayt) Anlatım
Tartışma
Gösteri
Deney / Laboratuvar
13 Meyve kabuk ve et rengi ölçümü Sözlü Anlatım (Slayt) Anlatım
Soru-Cevap
Gösteri
14 Meyve kabuk ve eti sertliğinin ölçümü. Sözlü Anlatım (Slayt) Anlatım
Gösteri
Deney / Laboratuvar
15 Başlıca Meyve türleri ve çeşitleri Sözlü Anlatım (Slayt) Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Gösteri
16-17 Yarıyıl Sonu Sınavları sınav Yazılı Sınav

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar