DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Süt Sığırcılığı İşletmelerinde Süt ve Döl Verimliliğini Etkileyen Faktörler ve Bunları Optimize Etme Yolları ZO   628 4 3 3 6

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Doktora
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Serap GÖNCÜ
Dersi Verenler
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Bu derste öğrencilere süt sığırcılığı işletmelerindesüt verimi etkileyen faktörler, süt kalitesi, döl verimini etkileyen faktörler ve üreme etkenliği, etkili faktörler ve bunların yönetimi konularının kapsamlı olarak analrtılkması amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği
Bu derste Süt Sığırcılığı İşletmelerinde Süt verimi etkileyen faktörler, süt kalitesi, Döl Verimini etkileyen faktörler ve üreme etkenliği, etkili Faktörler ve Bunları Optimize Etme Yolları anlatılmaktadır.

Dersin Öğrenme Kazanımları
1) öğrenci sığırcılığı işletmelerinde süt üretimini bilir
2) öğrenci süt sığırcılığı İşletmelerinde Süt verimini etkileyen faktörleri bilir
3) öğrenci süt sığırcılığı İşletmelerinde Süt verimini etkileyen faktörleri bilir
4) öğrenci süt sığırcılığı İşletmelerinde süt kalite kriterlerini bilir
5) öğrenci süt sığırcılığı İşletmelerinde kailteli süt üretim aşamalarını kriterlerini bilir
6) öğrenci süt sığırcılığı İşletmelerinde döl verimini bilir
7) öğrenci süt sığırlarının üreme fizyolojisini bilir
8) öğrenci süt sığırcılığı İşletmelerinde Döl Verimini etkileyen faktörleri bilir
9) öğrenci süt sığırcılığılında üreme etkenliğini bilir
10) öğrenci süt sığırcılığılında üreme etkenliğini bilir
11) öğrenci döl verimi yönetimini bilir
12) öğrenci döl verimi yönetimini bilir
13) öğrenci kızgınlık senkronizasyon metotlarını bilir
14) öğrenci kızgınlık senkronizasyon metotlarını bilir
15) öğrenci döl veriminin yönetimini bilir


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345
1
Lisans eğitimi sonrası, hayvan yetiştirme ve ıslahı, yemler ve hayvan besleme, biyometri ve genetik bilim dallarından birinde bilgi birikimini artırır
2
Farklı disiplinler arasındaki etkileşimi kavrar
3
Zootekni bilim alanı için stratejik yaklaşımlar geliştirebilme ve bölgesel, ulusal ya da uluslararası çözüm üreteilme becerisini kazanır
4
Zootekni bilimindeki verileri kullanarak bilimsel yöntemlerle bilgiyi geliştirebilme, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile bu bilgileri kullanabilme becerisini kazanır
5
Zootekni bilim alanının gerektirdiği bilgisayar yazılım ve donanım bilgisi ile bilişim teknolejilerini kullanabilme ve geliştirebilme becerisini kazanır
6
Kendi çalışmalarını ya da Zootekni bilim alanındaki güncel gelişmeleri alanındaki veya diğer bilim alanlarındaki gruplara yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilme becerisini kazanır
7
Hayvansal ürünlerin kalite süreçlerini değerlendirme becerisini kazanır
8
Hayvansal üretimin, değişen ekonomik ve toplumsal koşullara uygun şekilde dinamik kalmasını sağlayacak yeteneği kazanır
9
Ulusal ve uluslararası güncel sorunları takip edebilme, yaşam boyu öğrenme, bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri izleyebilme, kendini sürekli olarak yenileyebilme ve yenilikleri hayvansal üretime aktarabilme becerisini kazanır
10
Hayvansal ürünler ile insan sağlığı ve toplum refahı arasındaki ilişkiyi özümser

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Sığırcılığı İşletmelerinde Süt verimi anlatılmaktadır. görsel sunu
2 Sığırcılığı İşletmelerinde Süt verimi etkileyen faktörler, anlatılmaktadır görsel sunu
3 Sığırcılığı İşletmelerinde Süt verimi etkileyen faktörler, anlatılmaktadır görsel sunu
4 Sığırcılığı İşletmelerinde süt kalitesi, anlatılmaktadır görsel sunu
5 Sığırcılığı İşletmelerinde süt kalitesi, anlatılmaktadır görsel sunu
6 Sığırcılığı İşletmelerinde Döl Verimi anlatılmaktadır görsel sunu
7 Sığırcılığı İşletmelerinde Döl Verimi anlatılmaktadır görsel sunu
8 Ara Sınav yazılı sınav
9 Sığırcılığı İşletmelerinde Döl Verimini etkileyen faktörler anlatılmaktadır görsel sunu
10 Sığırcılığı İşletmelerinde Döl Verimini etkileyen faktörler anlatılmaktadır görsel sunu
11 Sığırcılığı İşletmelerinde üreme etkenliği, anlatılmaktadır görsel sunu
12 Sığırcılığı İşletmelerinde üreme etkenliği anlatılmaktadır görsel sunu
13 Sığırcılığı İşletmelerinde Döl Verimini etkileyen faktörler ve Bunları Optimize Etme Yolları anlatılmaktadır görsel sunu
14 Sığırcılığı İşletmelerinde Süt verimi etkileyen faktörler, Bunları Optimize Etme Yolları anlatılmaktadır görsel sunu
15 Sığırcılığı İşletmelerinde üreme etkenliğinde etkili Faktörler ve Bunları Optimize Etme Yolları anlatılmaktadır görsel sunu
16-17 Yarıyıl Sonu Sınavları yazılı sınav

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar