DERS BİLGİLERİ | |||||
---|---|---|---|---|---|
Ders | Kodu | Yarıyıl | Ders Süresi | Kredi | AKTS |
Süt Sığırcılığı İşletmelerinde Süt ve Döl Verimliliğini Etkileyen Faktörler ve Bunları Optimize Etme Yolları | ZO 628 | 4 | 3 | 3 | 6 |
Ön Koşul Dersleri | |
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar | None |
Dersin Dili | Türkçe ![]() |
Dersin Seviyesi | Doktora |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersin Koordinatörü | Prof. Dr. Serap GÖNCÜ |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Bu derste öğrencilere süt sığırcılığı işletmelerindesüt verimi etkileyen faktörler, süt kalitesi, döl verimini etkileyen faktörler ve üreme etkenliği, etkili faktörler ve bunların yönetimi konularının kapsamlı olarak analrtılkması amaçlanmaktadır. |
Dersin İçeriği | Bu derste Süt Sığırcılığı İşletmelerinde Süt verimi etkileyen faktörler, süt kalitesi, Döl Verimini etkileyen faktörler ve üreme etkenliği, etkili Faktörler ve Bunları Optimize Etme Yolları anlatılmaktadır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
---|
1) öğrenci sığırcılığı işletmelerinde süt üretimini bilir |
2) öğrenci süt sığırcılığı İşletmelerinde Süt verimini etkileyen faktörleri bilir |
3) öğrenci süt sığırcılığı İşletmelerinde Süt verimini etkileyen faktörleri bilir |
4) öğrenci süt sığırcılığı İşletmelerinde süt kalite kriterlerini bilir |
5) öğrenci süt sığırcılığı İşletmelerinde kailteli süt üretim aşamalarını kriterlerini bilir |
6) öğrenci süt sığırcılığı İşletmelerinde döl verimini bilir |
7) öğrenci süt sığırlarının üreme fizyolojisini bilir |
8) öğrenci süt sığırcılığı İşletmelerinde Döl Verimini etkileyen faktörleri bilir |
9) öğrenci süt sığırcılığılında üreme etkenliğini bilir |
10) öğrenci süt sığırcılığılında üreme etkenliğini bilir |
11) öğrenci döl verimi yönetimini bilir |
12) öğrenci döl verimi yönetimini bilir |
13) öğrenci kızgınlık senkronizasyon metotlarını bilir |
14) öğrenci kızgınlık senkronizasyon metotlarını bilir |
15) öğrenci döl veriminin yönetimini bilir |
DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
No | Temel öğrenme Kazanımları | Katkı Düzeyi | |||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||
1 | Lisans eğitimi sonrası, hayvan yetiştirme ve ıslahı, yemler ve hayvan besleme, biyometri ve genetik bilim dallarından birinde bilgi birikimini artırır |
||||||
2 | Farklı disiplinler arasındaki etkileşimi kavrar |
||||||
3 | Zootekni bilim alanı için stratejik yaklaşımlar geliştirebilme ve bölgesel, ulusal ya da uluslararası çözüm üreteilme becerisini kazanır |
||||||
4 | Zootekni bilimindeki verileri kullanarak bilimsel yöntemlerle bilgiyi geliştirebilme, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile bu bilgileri kullanabilme becerisini kazanır |
||||||
5 | Zootekni bilim alanının gerektirdiği bilgisayar yazılım ve donanım bilgisi ile bilişim teknolejilerini kullanabilme ve geliştirebilme becerisini kazanır |
||||||
6 | Kendi çalışmalarını ya da Zootekni bilim alanındaki güncel gelişmeleri alanındaki veya diğer bilim alanlarındaki gruplara yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilme becerisini kazanır |
||||||
7 | Hayvansal ürünlerin kalite süreçlerini değerlendirme becerisini kazanır |
||||||
8 | Hayvansal üretimin, değişen ekonomik ve toplumsal koşullara uygun şekilde dinamik kalmasını sağlayacak yeteneği kazanır |
||||||
9 | Ulusal ve uluslararası güncel sorunları takip edebilme, yaşam boyu öğrenme, bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri izleyebilme, kendini sürekli olarak yenileyebilme ve yenilikleri hayvansal üretime aktarabilme becerisini kazanır |
||||||
10 | Hayvansal ürünler ile insan sağlığı ve toplum refahı arasındaki ilişkiyi özümser |
DERS AKIŞI | |||
---|---|---|---|
Hafta | Konular | Ön Hazırlık | Yöntem |
1 | Sığırcılığı İşletmelerinde Süt verimi anlatılmaktadır. | görsel sunu | |
2 | Sığırcılığı İşletmelerinde Süt verimi etkileyen faktörler, anlatılmaktadır | görsel sunu | |
3 | Sığırcılığı İşletmelerinde Süt verimi etkileyen faktörler, anlatılmaktadır | görsel sunu | |
4 | Sığırcılığı İşletmelerinde süt kalitesi, anlatılmaktadır | görsel sunu | |
5 | Sığırcılığı İşletmelerinde süt kalitesi, anlatılmaktadır | görsel sunu | |
6 | Sığırcılığı İşletmelerinde Döl Verimi anlatılmaktadır | görsel sunu | |
7 | Sığırcılığı İşletmelerinde Döl Verimi anlatılmaktadır | görsel sunu | |
8 | Ara Sınav | yazılı sınav | |
9 | Sığırcılığı İşletmelerinde Döl Verimini etkileyen faktörler anlatılmaktadır | görsel sunu | |
10 | Sığırcılığı İşletmelerinde Döl Verimini etkileyen faktörler anlatılmaktadır | görsel sunu | |
11 | Sığırcılığı İşletmelerinde üreme etkenliği, anlatılmaktadır | görsel sunu | |
12 | Sığırcılığı İşletmelerinde üreme etkenliği anlatılmaktadır | görsel sunu | |
13 | Sığırcılığı İşletmelerinde Döl Verimini etkileyen faktörler ve Bunları Optimize Etme Yolları anlatılmaktadır | görsel sunu | |
14 | Sığırcılığı İşletmelerinde Süt verimi etkileyen faktörler, Bunları Optimize Etme Yolları anlatılmaktadır | görsel sunu | |
15 | Sığırcılığı İşletmelerinde üreme etkenliğinde etkili Faktörler ve Bunları Optimize Etme Yolları anlatılmaktadır | görsel sunu | |
16-17 | Yarıyıl Sonu Sınavları | yazılı sınav |
KAYNAKLAR | |
---|---|
Ders Notu | |
Diğer Kaynaklar |