DERS BİLGİLERİ | |||||
---|---|---|---|---|---|
Ders | Kodu | Yarıyıl | Ders Süresi | Kredi | AKTS |
Küçükbaş Besi İşletmelerinin Projelendirilmesi | ZO 550 | 4 | 3 | 3 | 6 |
Ön Koşul Dersleri | |
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar | None |
Dersin Dili | Türkçe ![]() |
Dersin Seviyesi | Doktora |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersin Koordinatörü | Prof. Dr. Osman TORUN |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Amacı | Kuzu büyütme ve besi sistemleri hakkında bilgi sahibi olmak |
Dersin İçeriği | Besi materyali oluşturma yolları, kuzuların bakım ve beslenmesi, kuzu büyütme, entansif ve ekstansif besi sistemleri, besi performansı ve fizibilite |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
---|
1) Küçükbaş besi işletmelerinin planlanmasını ve sürdürülebilirliğini sağlama |
2) Küçükbaşlarda besi işletmelerinin planlaması |
3) Besi konusunda bilgilendirme |
4) Toklu besisi |
5) Besi işletmelerinin planlaması. |
6) |
7) |
8) |
9) |
10) |
11) |
12) |
13) |
14) |
15) |
DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
No | Temel öğrenme Kazanımları | Katkı Düzeyi | |||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||
1 | Lisans eğitimi sonrası, hayvan yetiştirme ve ıslahı, yemler ve hayvan besleme, biyometri ve genetik bilim dallarından birinde bilgi birikimini artırır |
||||||
2 | Farklı disiplinler arasındaki etkileşimi kavrar |
||||||
3 | Zootekni bilim alanı için stratejik yaklaşımlar geliştirebilme ve bölgesel, ulusal ya da uluslararası çözüm üreteilme becerisini kazanır |
||||||
4 | Zootekni bilimindeki verileri kullanarak bilimsel yöntemlerle bilgiyi geliştirebilme, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk bilinci ile bu bilgileri kullanabilme becerisini kazanır |
||||||
5 | Zootekni bilim alanının gerektirdiği bilgisayar yazılım ve donanım bilgisi ile bilişim teknolejilerini kullanabilme ve geliştirebilme becerisini kazanır |
||||||
6 | Kendi çalışmalarını ya da Zootekni bilim alanındaki güncel gelişmeleri alanındaki veya diğer bilim alanlarındaki gruplara yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilme becerisini kazanır |
||||||
7 | Hayvansal ürünlerin kalite süreçlerini değerlendirme becerisini kazanır |
||||||
8 | Hayvansal üretimin, değişen ekonomik ve toplumsal koşullara uygun şekilde dinamik kalmasını sağlayacak yeteneği kazanır |
||||||
9 | Ulusal ve uluslararası güncel sorunları takip edebilme, yaşam boyu öğrenme, bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri izleyebilme, kendini sürekli olarak yenileyebilme ve yenilikleri hayvansal üretime aktarabilme becerisini kazanır |
||||||
10 | Hayvansal ürünler ile insan sağlığı ve toplum refahı arasındaki ilişkiyi özümser |
DERS AKIŞI | |||
---|---|---|---|
Hafta | Konular | Ön Hazırlık | Yöntem |
1 | Küçükbaş Besi İşletmelerinin Projelendirilmesine giriş | Dinleme ve anlama | |
2 | Besi materyali | Dinleme ve anlama | |
3 | Besi materyalinin seçimi | Dinleme ve anlama | |
4 | Besiye ön alıştırma | Dinleme ve anlama | |
5 | Besiye başlama | Dinleme ve anlama | |
6 | Besi süresi | Dinleme ve anlama | |
7 | Besi sonu | Dinleme ve anlama | |
8 | Ara Sınav | ||
9 | Beside yemleme | Dinleme ve anlama | |
10 | Beside dikkat edilecek hususlar | Dinleme ve anlama | |
11 | Beside meydana gelen hastalıklar | Dinleme ve anlama | |
12 | Besi hayvanlarının nakliyesi | Dinleme ve anlama | |
13 | Kuzu ve toklu besisi | Dinleme ve anlama | |
14 | Besi işletmelerinin planlanması | Dinleme ve anlama | |
15 | Genel tekrar | Dinleme ve anlama | |
16-17 | Yarıyıl Sonu Sınavları |
KAYNAKLAR | |
---|---|
Ders Notu | |
Diğer Kaynaklar |