DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Gıda İşleme Makinaları TMT   331 5 2 2 3

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Serdar ÖZTEKİN
Dersi Verenler
Prof. Dr.MEHMET SERDAR ÖZTEKİN1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Gıda isleme makineleri ve teknolojisi hakkında bilgi edinmesini sağlamak
Dersin İçeriği
Gıda endüstrisinde kullanılan taşıma iletim sistemleri, ayırıcılar, karıştırıcılar, filtreler, ısı değiştiriciler, homojenizatörler, kurutucular, dondurucuların çalışma prensipleri ve özellikleri.

Dersin Öğrenme Kazanımları
1) Gıda endüstrisinde kullanılan makinelerin çalışma prensiplerinin öğrenr
2) Gıda ürününün özelliklerine uygun ekipman ve makinaleri seçer
3) Gıda işleme basamaklarıyla ilgili temel hesapları yapar.
4)
5)
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)