DERS BİLGİLERİ | |||||
---|---|---|---|---|---|
Ders | Kodu | Yarıyıl | Ders Süresi | Kredi | AKTS |
Heat and Mass Transfer * | IG 206 | 4 | 2 | 2 | 4 |
Ön Koşul Dersleri | |
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar | None |
Dersin Dili | İngilizce ![]() |
|||
Dersin Seviyesi | Lisans | |||
Dersin Türü | Zorunlu | |||
Dersin Koordinatörü | Arş.Gör.Dr. Erdal AĞÇAM | |||
Dersi Verenler |
|
|||
Dersin Yardımcıları | ||||
Dersin Amacı | Öğrencileri ısı iletimi konusunda bilgi ile donatarak çeşitli uygulamalı problemleri çözebilme kabiliyetini kazandırma |
|||
Dersin İçeriği | Isı transferinde diferansiyel eşitlikler, zamandan bağımsız durumda iletimle ısı transferi, kanatçıklardan ısı transferi, çok boyutlu iletimle ısı transferi, zamanla değişen ısı transferi, iletimle ısı transferinde sayısal hesaplama |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
---|
- |
DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
No | Temel öğrenme Kazanımları | Katkı Düzeyi | |||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||
1 | Temel bilim, mühendislik ve gıda bilimi ve teknolojisi alanlarında bilgiye sahip olur |
X | |||||
2 | Gıda mühendisliği ve teknolojisi alanlarındaki uygulamalarda karmaşık mühendislik problemleri saptar, tanımlar ve bilimsel yöntemlerle çözer |
X | |||||
3 | Gıda ürünleri ve üretim sistemleri ile ilgili bileşen veya proses tasarlama becerisi kazanır |
X | |||||
4 | Gıda mühendisliği ve teknolojisi uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli modern teknik araçları seçme ve kullanma; bu amaçla bilişim teknolojilerinden yararlanır |
X | |||||
5 | Gıda mühendisliği alanı ile ilgili laboratuvar becerisi kazanma, deney tasarlayabilme, deney yapabilme, veri toplayabilme, sonuçları analiz etme ve yorumlayabilir |
X | |||||
6 | Gıda mühendisliği uygulamalarında karşılaşılan sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alır |
X | |||||
7 | Gıda mühendisliği alanı ile ilgili Türkçe sözlü ve yazılı şekilde iletişim kurabilme, rapor yazabilme, iletişim teknolojilerini kullanabilme ve literatürü izleyebilecek, iletişim kurabilecek ve yazabilecek düzeyde İngilizce bilme becerisi kazanır |
X | |||||
8 | Yaşam boyu öğrenme gerekliliğinin bilincinde olma ve gıda mühendisliği alanında kendini sürekli geliştirerek yeniler |
X | |||||
9 | Gıda ile ilgili mevzuata ve yönetim sistemlerine hakim olma ve meslek etiği bilincini kazanır |
X | |||||
10 | Proje tasarlama ve yönetme bilgilerini kullanarak, gıda mühendisliği uygulamalarına ilişkin yeni fikirler geliştirme ve gerçekleştirilmesi yönünde girişimde bulunur |
X | |||||
11 | Gıda güvenliği ve kalitesi ile ilgili ulusal ve uluslararası yasal düzenlemeler çerçevesinde tüketici sağlığı ve hukuksal sonuçları hakkında farkındalığa sahip olur |
X |
DERS AKIŞI | |||
---|---|---|---|
Hafta | Konular | Ön Hazırlık | Yöntem |
1 | Giriş ve temel tanımlar | İlgili konu ders notlarından ve referans kaynaklardan okunmalıdır. | |
2 | İletimle ısı transferi | İlgili konu ders notlarından ve referans kaynaklardan okunmalıdır. | |
3 | İletimle ısı transferinde sınır ve başlangıç koşulları | İlgili konu ders notlarından ve referans kaynaklardan okunmalıdır. | |
4 | Isı enerjisi üretimi durumunda iletim | İlgili konu ders notlarından ve referans kaynaklardan okunmalıdır. | |
5 | Kanatçıklarda ısı transferi | İlgili konu ders notlarından ve referans kaynaklardan okunmalıdır. | |
6 | Taşınımla ısı transferi ve boyutsuz sayılar | İlgili konu ders notlarından ve referans kaynaklardan okunmalıdır. | |
7 | Laminar ve türbülanslı akışta hız ve ısıl sınır tabaka | İlgili konu ders notlarından ve referans kaynaklardan okunmalıdır. | |
8 | Ara Sınav | İlgili konu ders notlarından ve referans kaynaklardan okunmalıdır. | |
9 | İzotermal plakada laminar ve türbülanslı akış | İlgili konu ders notlarından ve referans kaynaklardan okunmalıdır. | |
10 | İç akışta ısı transferi | İlgili konu ders notlarından ve referans kaynaklardan okunmalıdır. | |
11 | İç akışta ısı transferi | İlgili konu ders notlarından ve referans kaynaklardan okunmalıdır. | |
12 | İç akışta sabit ısı akısı ve sabit yüzey sıcaklığı durumları | İlgili konu ders notlarından ve referans kaynaklardan okunmalıdır. | |
13 | Serbest taşınımla ısı transferi | İlgili konu ders notlarından ve referans kaynaklardan okunmalıdır. | |
14 | Serbest taşınımda boyutsuz sayılar | İlgili konu ders notlarından ve referans kaynaklardan okunmalıdır. | |
15 | Kütle transferi | İlgili konu ders notlarından ve referans kaynaklardan okunmalıdır. | |
16-17 | Yarıyıl Sonu Sınavları | İlgili konu ders notlarından ve referans kaynaklardan okunmalıdır. |
KAYNAKLAR | |
---|---|
Ders Notu | |
Diğer Kaynaklar |