DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Gıda İşleme Makinaları ZFS   312 6 2 2 3

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Serdar ÖZTEKİN
Dersi Verenler
Prof. Dr.MEHMET SERDAR ÖZTEKİN1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Bu dersin amacı temel gıda işleme ekipmanlarını anlatmaktır
Dersin İçeriği
Hammadde hazırlık, taşıma-iletim tekniği, kabuk soyma makinaları, boyut küçültme makinaları, karıştırma makinaları, seperatörler, radyasyon-elektrik-basınç uygulama sistemleri, pastörizasyon, sterilizasyon, ekstrüzyon, kurutma ve soğutma sistemleri

Dersin Öğrenme Kazanımları
1) Temel ürün işleme yöntemlerini öğrenir
2) Gıda makinaları tasarımına etkili değişkenleri tanır
3) Farklı koşullara uygun gıda işleme sistemi seçer
4) Gıda işleme makinalarında tasarım ve işletmecilik parametrelerine bağlı sorunları çözer
5) Gıda üretim düzeneklerinin hijyenin önemini öğrenir
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)