DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Food Engineering Operations II IG   310 6 2 2 3

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili İngilizce
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü Arş.Gör.Dr. Erdal AĞÇAM
Dersi Verenler
Arş.Gör.Dr.ERDAL AĞÇAM1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Bu dersin amacı öğrencilere bitkisel ve hayvansal kaynaklı gıda hammaddelerini çeşitli işlenmiş ürünlere dönüştürme proseslerinde yer alan unit operasyonları hakkında bilgi kazandırmaktır.
Dersin İçeriği
Temel operasyonlarına tabi tutulmuş ürünlere uygulanacak proseslerin ürün nitelikleri üzerine etkilerinin öğrenilmesi, Ürün kalitesinin korunabilmesi için alınabilecek önlemlerin bilinmesi Ekipmanların yapısal özellikleri ile kullanımlarının öğrenilmesi Öğrencilerin staj yapacakları gıda üretim tesislerine deneyimli olarak katılmalarının sağlanması

Dersin Öğrenme Kazanımları
1) Gıda sanayisinde kullanılan temel işlemler hakkında bilgiyi sahip olur
2) Temel işlemlerin mühendislik yaklaşımları hakkındaki beceriler kazanır
3) Temel işlemler için kullanılan sistemler ve ekipmanlar hakkındaki önemli bilgileri öğrenir
4) Temel işlemlerin uygulanması sırasında meydana gelen önemli kalite değişimlerini öğrenir
5) Ürün kalitesinin korunabilmesi için alınabilecek önlemlerin bilir
6) Son ürün kalitesi üzerine minimum işlemenin önemini ifade etmek ve minimum düzeyde işlenmiş gıda elde etmek için matematiksel yaklaşımları kullanır
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)