DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Staj G   333 5 0 2 2

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sertaç ÖZER
Dersi Verenler
Prof. Dr.TURGUT CABAROĞLU1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Laboratuvarda uyulması gereken kuralların, örnek almanın ve hazırlamanın, kullanılacak çözeltileri hazırlamanın, laboratuvar temel alet ve ekipmanları kullanmanın, gıda bileşenlerinin temel analiz yöntemlerinin uygulamalı olarak öğretilmesi.
Dersin İçeriği
Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışmaları

Dersin Öğrenme Kazanımları
1) Laboratuvarda uyulması gereken kuralları bilir
2) Örnek almayı ve hazırlamayı bilir.
3) Kullanılacak çözeltileri hazırlamayı bilir
4) Laboratuvar temel alet ve ekipmanları kullanmayı bilir
5) Gıda bileşenlerinin temel analiz yöntemlerini bilir
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345
1
Temel bilim, mühendislik ve gıda bilimi ve teknolojisi alanlarında bilgiye sahip olur
X
2
Gıda mühendisliği ve teknolojisi alanlarındaki uygulamalarda karmaşık mühendislik problemleri saptar, tanımlar ve bilimsel yöntemlerle çözer
X
3
Gıda ürünleri ve üretim sistemleri ile ilgili bileşen veya proses tasarlama becerisi kazanır
X
4
Gıda mühendisliği ve teknolojisi uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli modern teknik araçları seçme ve kullanma; bu amaçla bilişim teknolojilerinden yararlanır
X
5
Gıda mühendisliği alanı ile ilgili laboratuvar becerisi kazanma, deney tasarlayabilme, deney yapabilme, veri toplayabilme, sonuçları analiz etme ve yorumlayabilir
X
6
Gıda mühendisliği uygulamalarında karşılaşılan sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alır
X
7
Gıda mühendisliği alanı ile ilgili Türkçe sözlü ve yazılı şekilde iletişim kurabilme, rapor yazabilme, iletişim teknolojilerini kullanabilme ve literatürü izleyebilecek, iletişim kurabilecek ve yazabilecek düzeyde İngilizce bilme becerisi kazanır
X
8
Yaşam boyu öğrenme gerekliliğinin bilincinde olma ve gıda mühendisliği alanında kendini sürekli geliştirerek yeniler
X
9
Gıda ile ilgili mevzuata ve yönetim sistemlerine hakim olma ve meslek etiği bilincini kazanır
X
10
Proje tasarlama ve yönetme bilgilerini kullanarak, gıda mühendisliği uygulamalarına ilişkin yeni fikirler geliştirme ve gerçekleştirilmesi yönünde girişimde bulunur
X
11
Gıda güvenliği ve kalitesi ile ilgili ulusal ve uluslararası yasal düzenlemeler çerçevesinde tüketici sağlığı ve hukuksal sonuçları hakkında farkındalığa sahip olur
X

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları
2 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları
3 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları
4 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları
5 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları
6 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları
7 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları
8 Ara Sınav İlgili ders notları
9 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları
10 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları
11 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları
12 Ara Sınav İlgili ders notları
13 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları
14 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları
15 Gıda Bilimi ve Teknolojisi ile ilgili olarak laboratuar ve pilot işletme çalışması İlgili ders notları
16-17 Yarıyıl Sonu Sınavları İlgili ders notları

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar