DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Food Biotechnology * IG   304 6 2 3 4

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili İngilizce
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin ERTEN
Dersi Verenler
Prof. Dr.HÜSEYİN ERTEN1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
The aim of the course is to present to students general information on biotechnology and its applications in food industry.
Dersin İçeriği
Introduction, microbial growth, downstream processing, fermenter design, biotechnological applications in food industry.

Dersin Öğrenme Kazanımları
-


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345
1
Temel bilim, mühendislik ve gıda bilimi ve teknolojisi alanlarında bilgiye sahip olur
X
2
Gıda mühendisliği ve teknolojisi alanlarındaki uygulamalarda karmaşık mühendislik problemleri saptar, tanımlar ve bilimsel yöntemlerle çözer
X
3
Gıda ürünleri ve üretim sistemleri ile ilgili bileşen veya proses tasarlama becerisi kazanır
X
4
Gıda mühendisliği ve teknolojisi uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli modern teknik araçları seçme ve kullanma; bu amaçla bilişim teknolojilerinden yararlanır
X
5
Gıda mühendisliği alanı ile ilgili laboratuvar becerisi kazanma, deney tasarlayabilme, deney yapabilme, veri toplayabilme, sonuçları analiz etme ve yorumlayabilir
X
6
Gıda mühendisliği uygulamalarında karşılaşılan sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alır
X
7
Gıda mühendisliği alanı ile ilgili Türkçe sözlü ve yazılı şekilde iletişim kurabilme, rapor yazabilme, iletişim teknolojilerini kullanabilme ve literatürü izleyebilecek, iletişim kurabilecek ve yazabilecek düzeyde İngilizce bilme becerisi kazanır
X
8
Yaşam boyu öğrenme gerekliliğinin bilincinde olma ve gıda mühendisliği alanında kendini sürekli geliştirerek yeniler
X
9
Gıda ile ilgili mevzuata ve yönetim sistemlerine hakim olma ve meslek etiği bilincini kazanır
10
Proje tasarlama ve yönetme bilgilerini kullanarak, gıda mühendisliği uygulamalarına ilişkin yeni fikirler geliştirme ve gerçekleştirilmesi yönünde girişimde bulunur
11
Gıda güvenliği ve kalitesi ile ilgili ulusal ve uluslararası yasal düzenlemeler çerçevesinde tüketici sağlığı ve hukuksal sonuçları hakkında farkındalığa sahip olur

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Definition and scopes of biotechnology Reading the class materials and related chapter in suggested text books
2 Principles of microbial growth Reading the class materials and related chapter in suggested text books
3 Extraction and purification of the products Reading the class materials and related chapter in suggested text books
4 Extraction and purification of the products Reading the class materials and related chapter in suggested text books
5 Fermenter design Reading the class materials and related chapter in suggested text books
6 Mass transfer in bioprocesses Reading the class materials and related chapter in suggested text books
7 Principles of gene cloning Reading the class materials and related chapter in suggested text books
8 Ara Sınav Midterm exam
9 Biotechnological applications in food industry: Bakers yeast production Reading the class materials and related chapter in suggested text books
10 Biotechnological applications in food industry: Table olives Reading the class materials and related chapter in suggested text books
11 Biotechnological applications in food industry: Pickles Reading the class materials and related chapter in suggested text books
12 Biotechnological applications in food industry: Şalgam, vinegar Reading the class materials and related chapter in suggested text books
13 Biotechnological applications in food industry: Tarhana, boza,soybean products (Soy sauce, tepme) Reading the class materials and related chapter in suggested text books
14 Plant visit Plant visit
15 Genetic modification applications in the food industry Reading the class materials and related chapter in suggested text books
16-17 Yarıyıl Sonu Sınavları Final exam

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar