DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Malting and Brewing Technology IG   405 7 2 3 4

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili İngilizce
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin ERTEN
Dersi Verenler
Prof. Dr.HÜSEYİN ERTEN1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
The aim of the course is to give to student theoretical concepts on malting and brewing science and technology
Dersin İçeriği
Introduction, Raw materials: Barley, hops, water, yeast, adjunts, Malt production, Beer production, Spoilage of beer.

Dersin Öğrenme Kazanımları
1) Introduction
2) Beer raw materials: Barley
3) Beer raw materials: Hops
4) Beer raw materials: Water, adjunts, yeast
5) Malting: Steeping, germination
6) Malting: Germination, kilning
7) Brewing: Milling, mashing, mashing chemistry and biochemistry
8) Mid therm Exam
9) Brewing: Milling, mashing, mashing chemistry and biochemistry
10) Brewing: Boiling
11) Brewing:Fermentation and maturation
12) Brewing:Clarification, fitration, bottling and pasteurization. Non-alcoholic and lowalcohol beer production
13) Visit to brewery
14) Beer types and beer composition, beer spoilage, recent developments in beer
15) Final Exam


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345
1
Temel bilim, mühendislik ve gıda bilimi ve teknolojisi alanlarında bilgiye sahip olur
X
2
Gıda mühendisliği ve teknolojisi alanlarındaki uygulamalarda karmaşık mühendislik problemleri saptar, tanımlar ve bilimsel yöntemlerle çözer
3
Gıda ürünleri ve üretim sistemleri ile ilgili bileşen veya proses tasarlama becerisi kazanır
4
Gıda mühendisliği ve teknolojisi uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli modern teknik araçları seçme ve kullanma; bu amaçla bilişim teknolojilerinden yararlanır
X
5
Gıda mühendisliği alanı ile ilgili laboratuvar becerisi kazanma, deney tasarlayabilme, deney yapabilme, veri toplayabilme, sonuçları analiz etme ve yorumlayabilir
X
6
Gıda mühendisliği uygulamalarında karşılaşılan sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alır
X
7
Gıda mühendisliği alanı ile ilgili Türkçe sözlü ve yazılı şekilde iletişim kurabilme, rapor yazabilme, iletişim teknolojilerini kullanabilme ve literatürü izleyebilecek, iletişim kurabilecek ve yazabilecek düzeyde İngilizce bilme becerisi kazanır
X
8
Yaşam boyu öğrenme gerekliliğinin bilincinde olma ve gıda mühendisliği alanında kendini sürekli geliştirerek yeniler
X
9
Gıda ile ilgili mevzuata ve yönetim sistemlerine hakim olma ve meslek etiği bilincini kazanır
10
Proje tasarlama ve yönetme bilgilerini kullanarak, gıda mühendisliği uygulamalarına ilişkin yeni fikirler geliştirme ve gerçekleştirilmesi yönünde girişimde bulunur
11
Gıda güvenliği ve kalitesi ile ilgili ulusal ve uluslararası yasal düzenlemeler çerçevesinde tüketici sağlığı ve hukuksal sonuçları hakkında farkındalığa sahip olur

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Introduction Reading class meterials and related chapter in suggested text books Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
2 Beer raw materials: Barley Reading class meterials and related chapter in suggested text books Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Deney / Laboratuvar
3 Beer raw materials: Hops Reading class meterials and related chapter in suggested text books Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Deney / Laboratuvar
4 Beer raw materials: Water, adjunts, yeast Reading class meterials and related chapter in suggested text books Anlatım
Deney / Laboratuvar
5 Malting: Steeping, germination Reading class meterials and related chapter in suggested text books Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Deney / Laboratuvar
6 Malting: Germination, kilning Reading class meterials and related chapter in suggested text books Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Deney / Laboratuvar
7 Brewing: Milling, mashing, mashing chemistry and biochemistry Reading class meterials and related chapter in suggested text books Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Deney / Laboratuvar
Bireysel Çalışma
8 Ara Sınav Midtherm exam Yazılı Sınav
9 Brewing: Milling, mashing, mashing chemistry and biochemistry Reading class meterials and related chapter in suggested text books Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Deney / Laboratuvar
Bireysel Çalışma
10 Brewing: Boiling Reading class meterials and related chapter in suggested text books Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Bireysel Çalışma
11 Brewing:Fermentation and maturation Reading class meterials and related chapter in suggested text books Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Deney / Laboratuvar
12 Brewing:Fermentation and maturation Reading class meterials and related chapter in suggested text books Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Deney / Laboratuvar
13 Brewing:Clarification, fitration, bottling and pasteurization. Non-alcoholic and lowalcohol beer production Reading class meterials and related chapter in suggested text books Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Deney / Laboratuvar
14 Visit to brewery Visit to brewery Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Gösteri
15 Beer types and beer composition, beer spoilage, recent developments in beer technology Reading class meterials and related chapter in suggested text books Anlatım
Soru-Cevap
Tartışma
Deney / Laboratuvar
16-17 Yarıyıl Sonu Sınavları Final Exam Yazılı Sınav

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar