DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Mezuniyet çalışması G   401 7 0 1 2

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sertaç ÖZER
Dersi Verenler
Prof. Dr.MEHMET SERTAÇ ÖZER1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Öğrencilerin laboratuvar sanayi deneyimi kazanmaları
Dersin İçeriği
Sanayi ve laboratuvar çalışmaları

Dersin Öğrenme Kazanımları
1) Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak
2) Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 1
3) Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 2
4) Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 3
5) Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 4
6) Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 5
7) Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 6
8) Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 7
9) Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 8
10) Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 9
11) Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 10
12) Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 11
13) Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 12
14) Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 13
15) Gıda uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak 14


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345
1
Temel bilim, mühendislik ve gıda bilimi ve teknolojisi alanlarında bilgiye sahip olur
X
2
Gıda mühendisliği ve teknolojisi alanlarındaki uygulamalarda karmaşık mühendislik problemleri saptar, tanımlar ve bilimsel yöntemlerle çözer
X
3
Gıda ürünleri ve üretim sistemleri ile ilgili bileşen veya proses tasarlama becerisi kazanır
X
4
Gıda mühendisliği ve teknolojisi uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli modern teknik araçları seçme ve kullanma; bu amaçla bilişim teknolojilerinden yararlanır
X
5
Gıda mühendisliği alanı ile ilgili laboratuvar becerisi kazanma, deney tasarlayabilme, deney yapabilme, veri toplayabilme, sonuçları analiz etme ve yorumlayabilir
X
6
Gıda mühendisliği uygulamalarında karşılaşılan sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alır
X
7
Gıda mühendisliği alanı ile ilgili Türkçe sözlü ve yazılı şekilde iletişim kurabilme, rapor yazabilme, iletişim teknolojilerini kullanabilme ve literatürü izleyebilecek, iletişim kurabilecek ve yazabilecek düzeyde İngilizce bilme becerisi kazanır
X
8
Yaşam boyu öğrenme gerekliliğinin bilincinde olma ve gıda mühendisliği alanında kendini sürekli geliştirerek yeniler
X
9
Gıda ile ilgili mevzuata ve yönetim sistemlerine hakim olma ve meslek etiği bilincini kazanır
X
10
Proje tasarlama ve yönetme bilgilerini kullanarak, gıda mühendisliği uygulamalarına ilişkin yeni fikirler geliştirme ve gerçekleştirilmesi yönünde girişimde bulunur
X
11
Gıda güvenliği ve kalitesi ile ilgili ulusal ve uluslararası yasal düzenlemeler çerçevesinde tüketici sağlığı ve hukuksal sonuçları hakkında farkındalığa sahip olur
X

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Laboratuvar uygulamaları Temel laboratuvar bilgileri Deney / Laboratuvar
2 Laboratuvar uygulamaları 1 Temel laboratuvar bilgileri 1
3 Laboratuvar uygulamaları 2 Temel laboratuvar bilgileri 2
4 Laboratuvar uygulamaları 3 Temel laboratuvar bilgileri 3
5 Laboratuvar uygulamaları 4 Temel laboratuvar bilgileri 4
6 Laboratuvar uygulamaları 5 Temel laboratuvar bilgileri 5
7 Laboratuvar uygulamaları 6 Temel laboratuvar bilgileri 6
8 Ara Sınav
9 Laboratuvar uygulamaları 7 Temel laboratuvar bilgileri 7
10 Laboratuvar uygulamaları 8 Temel laboratuvar bilgileri 8
11 Laboratuvar uygulamaları 9 Temel laboratuvar bilgileri 9
12 Laboratuvar uygulamaları 10 Temel laboratuvar bilgileri 10
13 Laboratuvar uygulamaları 11 Temel laboratuvar bilgileri 10
14 Laboratuvar uygulamaları 12 Temel laboratuvar bilgileri 12
15 Laboratuvar uygulamaları 13 Temel laboratuvar bilgileri 12
16-17 Yarıyıl Sonu Sınavları

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar