DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Gıda Mühendisliğinde Uygulamalı Mesleki Eğitim G   404 8 5 21 27

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sertaç ÖZER
Dersi Verenler
Prof. Dr.MEHMET SERTAÇ ÖZER1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Gıda Sanayiinde Tecrübe Kazanımı
Dersin İçeriği
Gıda Sanayi Uygulamaları

Dersin Öğrenme Kazanımları
1) Sanayide deneyim elde etme
2) Sanayide deneyim elde etme1
3) Sanayide deneyim elde etme2
4) Sanayide deneyim elde etme3
5) Sanayide deneyim elde etme4
6) Sanayide deneyim elde etme5
7) Sanayide deneyim elde etme6
8) Sanayide deneyim elde etme7
9) Sanayide deneyim elde etme8
10) Sanayide deneyim elde etme9
11) Sanayide deneyim elde etme10
12) Sanayide deneyim elde etme11
13) Sanayide deneyim elde etme12
14) Sanayide deneyim elde etme13
15) Sanayide deneyim elde etme14


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345
1
Temel bilim, mühendislik ve gıda bilimi ve teknolojisi alanlarında bilgiye sahip olur
X
2
Gıda mühendisliği ve teknolojisi alanlarındaki uygulamalarda karmaşık mühendislik problemleri saptar, tanımlar ve bilimsel yöntemlerle çözer
X
3
Gıda ürünleri ve üretim sistemleri ile ilgili bileşen veya proses tasarlama becerisi kazanır
X
4
Gıda mühendisliği ve teknolojisi uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli modern teknik araçları seçme ve kullanma; bu amaçla bilişim teknolojilerinden yararlanır
X
5
Gıda mühendisliği alanı ile ilgili laboratuvar becerisi kazanma, deney tasarlayabilme, deney yapabilme, veri toplayabilme, sonuçları analiz etme ve yorumlayabilir
X
6
Gıda mühendisliği uygulamalarında karşılaşılan sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alır
X
7
Gıda mühendisliği alanı ile ilgili Türkçe sözlü ve yazılı şekilde iletişim kurabilme, rapor yazabilme, iletişim teknolojilerini kullanabilme ve literatürü izleyebilecek, iletişim kurabilecek ve yazabilecek düzeyde İngilizce bilme becerisi kazanır
X
8
Yaşam boyu öğrenme gerekliliğinin bilincinde olma ve gıda mühendisliği alanında kendini sürekli geliştirerek yeniler
X
9
Gıda ile ilgili mevzuata ve yönetim sistemlerine hakim olma ve meslek etiği bilincini kazanır
X
10
Proje tasarlama ve yönetme bilgilerini kullanarak, gıda mühendisliği uygulamalarına ilişkin yeni fikirler geliştirme ve gerçekleştirilmesi yönünde girişimde bulunur
X
11
Gıda güvenliği ve kalitesi ile ilgili ulusal ve uluslararası yasal düzenlemeler çerçevesinde tüketici sağlığı ve hukuksal sonuçları hakkında farkındalığa sahip olur
X

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamaları Deney-Laboratuvar Deney / Laboratuvar
2 Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamaları1 Deney-Laboratuvar
3 Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamaları2 Deney-Laboratuvar
4 Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamaları3 Deney-Laboratuvar
5 Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamaları4 Deney-Laboratuvar
6 Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamaları5 Deney-Laboratuvar
7 Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamaları6 Deney-Laboratuvar
8 Ara Sınav
9 Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamaları7 Deney-Laboratuvar Deney / Laboratuvar
10 Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamaları8 Deney-Laboratuvar
11 Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamaları9 Deney-Laboratuvar
12 Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamaları10 Deney-Laboratuvar
13 Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamaları11 Deney-Laboratuvar
14 Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamaları12 Deney-Laboratuvar
15 Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamaları13 Deney-Laboratuvar
16-17 Yarıyıl Sonu Sınavları

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar