DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Temel Bilgi. Tekn. * ENF   101 1 2 3 3

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. Murat KARA
Dersi Verenler
Öğr. Gör.MURAT KARA1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Lisans öğrenimi boyunca ve daha sonraki iş hayatı için gerekli olabilecek temel bilgi teknolojilerini kullanmayı öğretmek ve uygulama kapasitesini yükseltmek.
Dersin İçeriği
Temel Kavramlar, Bilgisayarın Kullanımı ve Dosya Yönetimi, Kelime İşlem, Hesap Çizelgeleri Hazırlama, Sunum Hazırlama, Bilgi ve İletişim

Dersin Öğrenme Kazanımları
-


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345
1
Temel bilimler (matematik/fen bilimleri) ve gıda mühendisliği alanlarında yeterli bilgiye ve bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinde kullanabilme becerine sahip olur.
X
2
Gıda mühendisliği ve teknolojisi alanlarındaki uygulamalarda karmaşık mühendislik problemleri saptar, tanımlar ve bilimsel yöntemlerle çözer.
X
3
Gıda ürünleri ve üretim bileşenleri ile ilgili karmaşık bir sistemi veya prosesi belirli kısıtlar ve koşullar altında modern tasarım yöntemlerini kullanarak uygulama becerisi kazanır
X
4
Gıda mühendisliği ve teknolojisi uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli modern teknik araçları seçme ve kullanma; bu amaçla bilişim teknolojilerinden yararlanır
X
5
Gıda mühendisliği alanında karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için laboratuvar becerisi kazanma, deney tasarlayabilme, deney yapabilme, veri toplayabilme, sonuçları analiz etme ve yorumlayabilir
X
6
Gıda mühendisliği uygulamalarında karşılaşılan sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alır
X
7
Gıda mühendisliği alanı ile ilgili Türkçe/İngilizce sözlü ve yazılı şekilde iletişim kurabilme, rapor yazabilme, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme ve iletişim teknolojilerini kullanabilme becerisi kazanır
X
8
Yaşam boyu öğrenme gerekliliğinin bilincinde olma ve gıda mühendisliği alanında kendini sürekli geliştirerek yeniler
X
9
Gıda ile ilgili mevzuata ve yönetim sistemlerine hakim olma ve meslek etiği bilincini kazanır
X
10
Proje tasarlama ve yönetme bilgilerini kullanarak, gıda mühendisliği uygulamalarına ilişkin yeni fikirler geliştirme ve gerçekleştirilmesi yönünde girişimde bulunur; sürdürülebilirlik hakkında bilgi sahibi olur
X
11
Gıda güvenliği ve kalitesi ile ilgili mühendislik uygulamalarının, ulusal ve uluslararası yasal düzenlemeler çerçevesinde, tüketici sağlığı ve çevre güvenliği üzerindeki etkileri ile hukuksal sonuçları hakkında farkındalığa sahip olur
X

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Bilgisayara Giriş, Bilgisayar nasıl çalışır Bit-Byte kavramları. Ders notlarının okunması
2 Donanım, Bilgisayarın birimleri, Donanım bileşenleri ve çalışma prensipleri Ders notlarının okunması
3 Donanım bileşenleri ve çalışma prensipleri Ders notlarının okunması
4 Yazılım, İşletim sistemleri, Windows 7 İşletim Sistemine Giriş Ders notlarının okunması
5 Dosya ve dizin yönetimi, Kes-kopyala-yapıştır komutları, Windows yapısı ve özellikleri Ders notlarının okunması
6 Windows işletim sistemi Ders notlarının okunması
7 İnternet, Domain-IP-URL kavramları, İnternet servisleri, World Wide Web, e-posta, Internet ve bilgisayar güvenliği Ders notlarının okunması
8 Ara Sınav Ders notlarının okunması
9 Ofis Programlarına Genel Bakış Ders notlarının okunması
10 Kelime işlem yazılımı, Microsoft Word Ders notlarının okunması
11 Kelime işlem yazılımı devamı, Microsoft Word devamı Ders notlarının okunması
12 Hesap çizelgesi yazılımı, Microsoft Excel Ders notlarının okunması
13 Hesap çizelgesi yazılımı devamı, Microsoft Excel devamı Ders notlarının okunması
14 Sunu hazırlama yazılımı, Microsoft PowerPoint Ders notlarının okunması
15 Sunu hazırlama yazılımı devamı, Microsoft PowerPoint devamı, Genel Tekrar Ders notlarının okunması
16-17 Yarıyıl Sonu Sınavları Ders notlarının okunması

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar