DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Gıda Mühendisliğinde İşyeri Eğitimi (GMİS) G   406 8 5 15 30

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Turgut CABAROĞLU
Dersi Verenler
Prof. Dr.TURGUT CABAROĞLU1. Öğretim Grup:A
Prof. Dr.TURGUT CABAROĞLU1. Öğretim Grup:A
Doç. Dr.TÜRKAN KEÇELİ MUTLU1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Gıda Mühendisliğinde Sanayi Uygulamaları
Dersin İçeriği
Gıda Sanayinde Tecrübe kazanımı

Dersin Öğrenme Kazanımları
1) Sanayide deneyim elde etme
2) Sanayide deneyim elde etme1
3) Sanayide deneyim elde etme2
4) Sanayide deneyim elde etme3
5) Sanayide deneyim elde etme4
6) Sanayide deneyim elde etme5
7) Sanayide deneyim elde etme6
8) Sanayide deneyim elde etme7
9) Sanayide deneyim elde etme8
10) Sanayide deneyim elde etme9
11) Sanayide deneyim elde etme10
12) Sanayide deneyim elde etme11
13) Sanayide deneyim elde etme12
14) Sanayide deneyim elde etme13
15) Sanayide deneyim elde etme14


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345
1
Temel bilimler (matematik/fen bilimleri) ve gıda mühendisliği alanlarında yeterli bilgiye ve bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinde kullanabilme becerine sahip olur.
X
2
Gıda mühendisliği ve teknolojisi alanlarındaki uygulamalarda karmaşık mühendislik problemleri saptar, tanımlar ve bilimsel yöntemlerle çözer.
X
3
Gıda ürünleri ve üretim bileşenleri ile ilgili karmaşık bir sistemi veya prosesi belirli kısıtlar ve koşullar altında modern tasarım yöntemlerini kullanarak uygulama becerisi kazanır
X
4
Gıda mühendisliği ve teknolojisi uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli modern teknik araçları seçme ve kullanma; bu amaçla bilişim teknolojilerinden yararlanır
X
5
Gıda mühendisliği alanında karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için laboratuvar becerisi kazanma, deney tasarlayabilme, deney yapabilme, veri toplayabilme, sonuçları analiz etme ve yorumlayabilir
X
6
Gıda mühendisliği uygulamalarında karşılaşılan sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alır
X
7
Gıda mühendisliği alanı ile ilgili Türkçe/İngilizce sözlü ve yazılı şekilde iletişim kurabilme, rapor yazabilme, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme ve iletişim teknolojilerini kullanabilme becerisi kazanır
X
8
Yaşam boyu öğrenme gerekliliğinin bilincinde olma ve gıda mühendisliği alanında kendini sürekli geliştirerek yeniler
X
9
Gıda ile ilgili mevzuata ve yönetim sistemlerine hakim olma ve meslek etiği bilincini kazanır
X
10
Proje tasarlama ve yönetme bilgilerini kullanarak, gıda mühendisliği uygulamalarına ilişkin yeni fikirler geliştirme ve gerçekleştirilmesi yönünde girişimde bulunur; sürdürülebilirlik hakkında bilgi sahibi olur
X
11
Gıda güvenliği ve kalitesi ile ilgili mühendislik uygulamalarının, ulusal ve uluslararası yasal düzenlemeler çerçevesinde, tüketici sağlığı ve çevre güvenliği üzerindeki etkileri ile hukuksal sonuçları hakkında farkındalığa sahip olur
X

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamaları Sanayi notları Deney / Laboratuvar
Proje Temelli Öğrenme
2 Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamaları1 Sanayi notları Deney / Laboratuvar
Proje Temelli Öğrenme
3 Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamaları2 Sanayi notları Deney / Laboratuvar
Proje Temelli Öğrenme
4 Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamaları3 Sanayi notları Deney / Laboratuvar
Proje Temelli Öğrenme
5 Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamaları4 Sanayi notları Deney / Laboratuvar
Proje Temelli Öğrenme
6 Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamaları5 Sanayi notları Deney / Laboratuvar
Proje Temelli Öğrenme
7 Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamaları6 Sanayi notları Deney / Laboratuvar
Proje Temelli Öğrenme
8 Ara Sınav Ödev sunum Sözlü Sınav
Ödev
9 Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamaları7 Sanayi notları Deney / Laboratuvar
Proje Temelli Öğrenme
10 Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamaları8 Sanayi notları Deney / Laboratuvar
Proje Temelli Öğrenme
11 Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamaları9 Sanayi notları Deney / Laboratuvar
Proje Temelli Öğrenme
12 Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamaları10 Sanayi notları
13 Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamaları11 Sanayi notları Deney / Laboratuvar
Proje Temelli Öğrenme
14 Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamaları12 Sanayi notları
15 Gıda mühendisliği ve teknolojileri uygulamaları13 Sanayi notları
16-17 Yarıyıl Sonu Sınavları Ödev Sunum Proje / Tasarım
Performans Değerlendirmesi

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar