DERS AKIŞI |
Hafta | Konular | Ön Hazırlık | Yöntem |
1 | Lif bitkilerinin önemi, liflerin sınıflandırılması, kullanımı, Dünyada ve Ülkemizdeki önemli lif bitkilerinin tanıtımı | Ders ile ilgili bilgilerin okunması | |
2 | Pamuğun tarihçesi, kökeni ve yayılışı, ekonomik önemi, Dünyada ve Ülkemizde üretimi ve ticareti | Ders ile ilgili bilgilerin okunması | |
3 | Pamuk lifinin sentetik yollarla elde edilen insan yapısı liflerle rekabeti, bitkisel liflerin gelecekteki durumu, Ülkemiz açısından bunun değerlendirilmesi | Ders ile ilgili bilgilerin okunması | |
4 | Pamuk bitkisinin taksonomisi, pamuk türlerinin özellikleri, kültürü yapılan türlerin tanıtımı. Pamuk ıslahının tarihçesi, pamuk ıslahının amacı, pamuk ıslahında kullanılan klasik ve modern ıslah yöntemlerinin genel ilkeleri | Ders ile ilgili bilgilerin okunması | |
5 | Pamuk bitkisinin morfolojisi ve genel karakteristikleri, döllenme ve çiçeklenme düzeni, pamuk lifinin oluşumu ve gelişmesi, lif teknolojik özellikleri ve kalite kriterleri | Ders ile ilgili bilgilerin okunması | |
6 | Pamuğun iklim ve toprak istekleri, tarla hazırlığı, ekim nöbeti, yetiştirilen çeşitler. Gübreleme, sulama, hastalık ve zararlılarla savaşım | Ders ile ilgili bilgilerin okunması | |
7 | Pamuk tohumluğu, tohumun yapısı, depolama koşulları, tohumluk hazırlama, delintasyon, ekim, ekim yöntemleri, ekim zamanı, ekim derinliği, ekim sıklığı, bakım işleri (çapalama, yabancı otlarla mücadele ve seyreltme) | Ders ile ilgili bilgilerin okunması | |
8 | Ara Sınav | Ara sınav hazırlığı | |
9 | Keten bitkisinin önemi, sınıflandırılması ve bu konu hakkında ödev verilecektir | Ders ile ilgili bilgilerin okunması | |
10 | Keten bitkisinin yetiştirme tekniği (toprak hazırlığı, ekim, ekim derinliği, ekim sıklığı, (bakım işlemleri) | Ders ile ilgili bilgilerin okunması | |
11 | Keten bitkisinde hasat ve hasat yöntemleri ve ketende havuzlama yöntemleri | Ders ile ilgili bilgilerin okunması | |
12 | Kenevir bitkisinin önemi, sınıflandırılması, kenevir ekim bölgeleri, yetiştirme tekniği (toprak hazırlığı, ekim, ekim derinliği, ekim sıklığı, bakım işlemleri) | Ders ile ilgili bilgilerin okunması | |
13 | Kenevirde hasat, hasat yöntemleri ve havuzlama yöntemleri | Ders ile ilgili bilgilerin okunması | |
14 | Lif kabağı, jüt, Dünya da dağılış alanları, üretici ülkeler ve yetiştirme teknikleri ile ilgili genel bilgiler | Ders ile ilgili bilgilerin okunması | |
15 | Rami, kenaf ve diğer lif bitkilerinin Dünya da dağılış alanları, üretici ülkeler ve yetiştirme teknikleri ile ilgili genel bilgiler | Ders ile ilgili bilgilerin okunması | |
16-17 | Yarıyıl Sonu Sınavları | Final sınavına hazırlık | |