DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Üretim Teknikleri-I * SUT   119 1 1 2.5 4

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Önlisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. Berfu GELEN
Dersi Verenler
Prof. Dr.SEMİH TANGOLAR1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Bu dersin amacı, bağcılık ve şarapçılık ile ilgili olarak bağ tesisi ve mevsimsel konular yanında, laboratuvar ve şaraphanede kullanılan bazı malzemeler ve uyulması gereken kuralların öğretilmesidir
Dersin İçeriği
Bu derste, üzüm üretimi uygulamaları kapsamında bağda, yer seçimi, bağ planlaması, arazi hazırlığı, toprak hazırlığı ve mevsimsel konular gösterilmekte,ve şaraphanede ise laboratuvar analizlerinde ve şaraphanede kullanılan bazı alet-cihazların tanıtılması gerçekleştirilmekte, laboratuvarlarda uyulması gereken kurallar işlenmektedir

Dersin Öğrenme Kazanımları
-


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345
1
Şarap üretimi sektöründe tanımı iyi yapılmış problemlerin çözümü için gerekli olan verileri tanımlama, toplama ve kullanmayı etkin bir biçimde yapabilmek.
X
2
Alanının gerektirdiği temel düzeyde bilgisayar yazılım ve donanımları bilir ve bunu mesleği ile ilgili alanlarda kullanır. Üzümün yetişmesi, şaraba işlenmesi hakkında öğrendiklerini uygulamaya geçirir.
3
İhtiyaçları karşılayacak biçimde bir süreci yönetme becerisi.Yaşamboyu bilgi edinmenin gerekliliği bilinci ve bunu gerçekleştirebilme becerisi.
4
Teorik olan bilgilerini uygulamada kullanabilme becerisi.Girişimcilik becerisi.
X
5
Mesleki etik ve sorumluluk bilinci.Sosyal sorumlulukları kavrama ve uygulama becerisi.Mesleki özgüven sahipliği.Kendisine verilen görev ve sorumlulukları yerine getirir.
6
Öğrenme ihtiyacının sürekliliğini anlar.Değişime ve yeniliğe açıktır.
7
Etkin iletişim kurma becerisi.Bilgi ve iletişim teknolojisi araçlarını kullanabilme becerisi.Yabancı dilde iletişim kurma becerisi.
8
Alanı ile ilgili uygulamalarda öngörülmeyen durumlarla karşılaştığında çözümler üretebilir.Mesleki sorunları tespit edebilir ve onları çözmeye çalışır.
X

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Bağ tesisi ve bağ alanında mevsimsel uygulamaların gösterilmesi Ders ile ilgili bilgilerin okunması
2 Yer seçimi, bağ planlaması, arazi hazırlığı, toprak hazırlığı Ders ile ilgili bilgilerin okunması
3 Toprak hazırlığı ve bağ alanında mevsimsel uygulamaların gösterilmesi Ders ile ilgili bilgilerin okunması
4 Bağ alanında mevsimsel konuların gösterilmesi Ders ile ilgili bilgilerin okunması
5 Asmanın taksonomisi, bağ alanında Euvitis alt cinsi özelliklerinin gösterilmesi Ders ile ilgili bilgilerin okunması
6 Asmanın morfolojisi ve anatomisi Kök sistemi, Gövde ve kollar, Bir yıllık dallar, Gözler ve tomurcukların gösterilmesi Ders ile ilgili bilgilerin okunması
7 Yaz sürgünü,Yapraklar, Salkımlar, Tanelerin gösterilmesi Ders ile ilgili bilgilerin okunması
8 Bağ alanında mevsimsel konuların gösterilmesi Ders ile ilgili bilgilerin okunması
9 ARA SINAVI Ara sınava hazırlık
10 Şaraphanenin tanıtılması Ders ile ilgili bilgilerin okunması
11 Şaraphanede kullanılan bazı aletlerin tanıtılması Ders ile ilgili bilgilerin okunması
12 Şaraphanede kullanılan bazı cihazların tanıtılması Ders ile ilgili bilgilerin okunması
13 Laboratuvarda kullanılan bazı alet ve cihazların tanıtılması Ders ile ilgili bilgilerin okunması
14 Laboratuvarda uyulması gereken kurallar Ders ile ilgili bilgilerin okunması
15 Şaraphanede uyulması gereken kurallar Ders ile ilgili bilgilerin okunması
16-17 Final sınavı Final sınavına hazırlık

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar