DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Üretim Teknikleri-III * SUT   235 3 1 2.5 4

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Önlisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. Berfu GELEN
Dersi Verenler
Prof. Dr.SERPİL TANGOLAR1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Asmanın çelikle, aşı ile ve daldırma yöntemleriyle çoğaltılması, yabancı ot kontrolu, soğuktan korunma, şarap üretim aşamaları, şarap depolama tesisleri ve özelliklerini öğretmektir.
Dersin İçeriği
Bu dersin içeriğini Bağcılık ve şarapçılıkta çelikle, aşı ve daldırma yöntemleriyle çoğaltma, yabancı ot kontrolu, soğuktan korunma, şarap üretim aşamaları, şarap depolama tesisleri ve özelliklerinin anlatılması oluşturmaktadır.

Dersin Öğrenme Kazanımları
-


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345
1
Şarap üretimi sektöründe tanımı iyi yapılmış problemlerin çözümü için gerekli olan verileri tanımlama, toplama ve kullanmayı etkin bir biçimde yapabilmek.
X
2
Alanının gerektirdiği temel düzeyde bilgisayar yazılım ve donanımları bilir ve bunu mesleği ile ilgili alanlarda kullanır. Üzümün yetişmesi, şaraba işlenmesi hakkında öğrendiklerini uygulamaya geçirir.
3
İhtiyaçları karşılayacak biçimde bir süreci yönetme becerisi.Yaşamboyu bilgi edinmenin gerekliliği bilinci ve bunu gerçekleştirebilme becerisi.
4
Teorik olan bilgilerini uygulamada kullanabilme becerisi.Girişimcilik becerisi.
X
5
Mesleki etik ve sorumluluk bilinci.Sosyal sorumlulukları kavrama ve uygulama becerisi.Mesleki özgüven sahipliği.Kendisine verilen görev ve sorumlulukları yerine getirir.
6
Öğrenme ihtiyacının sürekliliğini anlar.Değişime ve yeniliğe açıktır.
7
Etkin iletişim kurma becerisi.Bilgi ve iletişim teknolojisi araçlarını kullanabilme becerisi.Yabancı dilde iletişim kurma becerisi.
8
Alanı ile ilgili uygulamalarda öngörülmeyen durumlarla karşılaştığında çözümler üretebilir.Mesleki sorunları tespit edebilir ve onları çözmeye çalışır.
X

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Çelikle çoğaltma Ders ile ilgili bilgilerin okunması
2 Aşı ile çoğaltma, Kalem aşıları Ders ile ilgili bilgilerin okunması
3 Göz aşıları Ders ile ilgili bilgilerin okunması
4 Daldırma ile çoğaltma Ders ile ilgili bilgilerin okunması
5 Doku kültürü ile çoğaltma Ders ile ilgili bilgilerin okunması
6 Bağlarda yabancı ot kontrolu Ders ile ilgili bilgilerin okunması
7 Soğuktan korunma yöntemleri Ders ile ilgili bilgilerin okunması
8 Ara sınav Ders ile ilgili bilgilerin okunması
9 Şarap üretim aşamalarının izlenmesi Ara sınav hazırlığı
10 Üretimde kullanılan oranlar Ders ile ilgili bilgilerin okunması
11 Şarap depoları ve özellikleri Ders ile ilgili bilgilerin okunması
12 Şarap üretim aşamalarının izlenmesi Ders ile ilgili bilgilerin okunması
13 Şarap üretim sürecinin izlenmesi Ders ile ilgili bilgilerin okunması
14 Şarap üretim sürecinin izlenmesi Ders ile ilgili bilgilerin okunması
15 Şarap üretim sürecinin izlenmesi Ders ile ilgili bilgilerin okunması
16-17 Final Sınavı Final sınav hazırlığı

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar