DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
İşletme Hijyeni ve Sanitasyon * SUT   212 4 2 2 2

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Önlisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. Berfu GELEN
Dersi Verenler
Öğr. Gör.BERFU GELEN1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
İşletmelerde hijyen ve sanitasyon kuralları, temizlik ve dezenfeksiyon için gerekli deterjan tipleri ve uygulama şekillerini öğretmek
Dersin İçeriği
Gıda Endüstrisinde hijyen ve sanitasyon kavramları, gıda maddelerine hastalık etmenlerinin kontaminasyonu, gıda enfeksiyon ve intoksikasyonları, gıda işletmelerinin biyolojik kontrolü, gıda endüstrisinde temizlik ve dezenfeksiyon

Dersin Öğrenme Kazanımları
-