DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Şarap teknolojisinin anlam ve önemi Ders ile ilgili bilgilerin okunması
2 Türk Şarapçılığının bugünü Ders ile ilgili bilgilerin okunması
3 Üzümlerin kimyasal bileşimi Ders ile ilgili bilgilerin okunması
4 Bağbozumu ve şaraphanede yapılan hazırlıklar Ders ile ilgili bilgilerin okunması
5 Üzüm şırasının bileşimi Ders ile ilgili bilgilerin okunması
6 Sarapların bilesimi Ders ile ilgili bilgilerin okunması
7 Sarap teknolojisinde önemli mikroorganizmalar ve enzimler Ders ile ilgili bilgilerin okunması
8 Ara sınav Ders ile ilgili bilgilerin okunması
9 Beyaz şarap hazırlama teknikleri ve uygulama Ara sınava hazırlık
10 Kırmızı şarap hazırlama teknikleri Ders ile ilgili bilgilerin okunması
11 Pembe şarap hazırlama teknikleri Ders ile ilgili bilgilerin okunması
12 Etil alkol fermantasyonu Ders ile ilgili bilgilerin okunması
13 Etil alkol fermantasyonu Ders ile ilgili bilgilerin okunması
14 Malolaktik fermantasyon Ders ile ilgili bilgilerin okunması
15 Alkol fermantasyonunda meydana gelen temel ürünler Ders ile ilgili bilgilerin okunması
16-17 Final Sınavı Final sınavına hazırlık

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar