DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Bağcılığın tarihçesi Asmanın coğrafik dağılımı Bağ alanında mevsimsel kültürel uygulamaların gösterilmesi Ders ile ilgili bilgilerin okunması
2 Dünyada bağcılığın yapıldığı ülkeler Dünya üzüm üretimi ve ticareti Bağ alanında mevsimsel kültürel uygulamaların gösterilmesi Ders ile ilgili bilgilerin okunması
3 Türkiye Bağcılığı, Eski ve yeni bağcılık alanları Türkiye bağ alanı ve üzüm üretiminin bölgelere göre dağılımı Bağ alanında mevsimsel konuların gösterilmesi Ders ile ilgili bilgilerin okunması
4 Bağcılık alanında çalışan kuruluşlar Üzümün besin değeri Bağ alanında mevsimsel konuların gösterilmesi Ders ile ilgili bilgilerin okunması
5 Asmanın sistematikteki yeri Vitis cinsinin özellikleri (Euvitis alt cinsi, Muscadinia alt cinsi) Bağ alanında mevsimsel konuların gösterilmesi Ders ile ilgili bilgilerin okunması
6 Asma türleri ve yayılış alanları Amerika, Asya ve Avrupa türleri, Türlerden örnekler gösterilmesi Ders ile ilgili bilgilerin okunması
7 Üzümlerin ticari sınıflandırılması Sofralık üzümler Üzüm çeşitlerinden örnekler gösterilmesi Ders ile ilgili bilgilerin okunması
8 ARA SINAVI Ara sınav hazırlığı
9 Şaraplık, şıralık üzümler, kurutmalık üzümler Üzüm çeşitlerinden örnekler gösterilmesi Ders ile ilgili bilgilerin okunması Ders ile ilgili bilgilerin okunması
10 Asmanın morfolojisi ve anatomisi Kök sistemi, Gövde ve kollar, Bir yıllık dallar, Gözler ve tomurcuklar Ders ile ilgili bilgilerin okunması
11 Yaz sürgünü,Yapraklar, Salkımlar, Taneler Ders ile ilgili bilgilerin okunması
12 Asmanın yıllık büyüme ve gelişme döngüsü Bağ alanında mevsimsel konuların gösterilmesi Ders ile ilgili bilgilerin okunması
13 Üzüm yetiştiriciliğini etkileyen İklim Faktörleri (Sıcaklık, güneşlenme,yağmur, dolu, oransal nem, rüzgar) Ders ile ilgili bilgilerin okunması
14 Asma yetiştiriciliğini etkileyen Toprak koşulları (Toprak tipi, derinliği, taban suyu yüksekliği, reaksiyonu, tuzluluğu, kireçliliği, vb.) Ders ile ilgili bilgilerin okunması
15 Asma yetiştiriciliğini etkileyen Toprak koşulları (Toprak tipi, derinliği, taban suyu yüksekliği, reaksiyonu, tuzluluğu, kireçliliği, vb.) Ders ile ilgili bilgilerin okunması
16-17 Yıl sonu sınavı Final sınavına hazırlık

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar