DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Üretim Teknikleri-II * SUT   122 2 1 2.5 4

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Önlisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. Berfu GELEN
Dersi Verenler
Öğr. Gör.BERFU GELEN1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Bu dersin amacı, kış budaması ve bağdaki diğer mevsimsel uygulamalar ile, Şarap yapımının öğretilmesidir
Dersin İçeriği
Bu dersin içeriğini, bağda fidan dikimi, asmalara şekil verme, budama, sulama ve gübreleme uygulamaları ile şaraphanede şarap yapımı ve şarap üretim süreci konuları oluşturmaktadır.

Dersin Öğrenme Kazanımları
-


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345
1
Şarap üretimi sektöründe tanımı iyi yapılmış problemlerin çözümü için gerekli olan verileri tanımlama, toplama ve kullanmayı etkin bir biçimde yapabilmek.
X
2
Alanının gerektirdiği temel düzeyde bilgisayar yazılım ve donanımları bilir ve bunu mesleği ile ilgili alanlarda kullanır. Üzümün yetişmesi, şaraba işlenmesi hakkında öğrendiklerini uygulamaya geçirir.
3
İhtiyaçları karşılayacak biçimde bir süreci yönetme becerisi.Yaşamboyu bilgi edinmenin gerekliliği bilinci ve bunu gerçekleştirebilme becerisi.
4
Teorik olan bilgilerini uygulamada kullanabilme becerisi.Girişimcilik becerisi.
X
5
Mesleki etik ve sorumluluk bilinci.Sosyal sorumlulukları kavrama ve uygulama becerisi.Mesleki özgüven sahipliği.Kendisine verilen görev ve sorumlulukları yerine getirir.
6
Öğrenme ihtiyacının sürekliliğini anlar.Değişime ve yeniliğe açıktır.
7
Etkin iletişim kurma becerisi.Bilgi ve iletişim teknolojisi araçlarını kullanabilme becerisi.Yabancı dilde iletişim kurma becerisi.
8
Alanı ile ilgili uygulamalarda öngörülmeyen durumlarla karşılaştığında çözümler üretebilir.Mesleki sorunları tespit edebilir ve onları çözmeye çalışır.
X

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Kış budaması ve mevsimsel uygulamaların gösterilmesi Ders ile ilgili bilgilerin okunması
2 Çubukların toplanması Ders ile ilgili bilgilerin okunması
3 Çubukların bağlanması ve mevsimsel uygulamaların gösterilmesi Ders ile ilgili bilgilerin okunması
4 Fidan dikimi Ders ile ilgili bilgilerin okunması
5 Asmalara şekil verme Ders ile ilgili bilgilerin okunması
6 Asma fenolojisinin izlenmesi Ders ile ilgili bilgilerin okunması
7 Obur alma Ders ile ilgili bilgilerin okunması
8 Ara sınav Ders ile ilgili bilgilerin okunması
9 Bağlarda sulama ve gübreleme Ara sınava hazırlık
10 Şaraphanede yapılan çalışmalar Ders ile ilgili bilgilerin okunması
11 Şarap üretim sürecinin izlenmesi. Ders ile ilgili bilgilerin okunması
12 Şarap üretim sürecinin izlenmesi. Ders ile ilgili bilgilerin okunması
13 Köpüren şarap yapımı Ders ile ilgili bilgilerin okunması
14 Şarap üretim sürecinin izlenmesi. Ders ile ilgili bilgilerin okunması
15 Şarap üretim sürecinin izlenmesi. Ders ile ilgili bilgilerin okunması
16-17 Final Sınavı Final Sınavına hazırlık

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar