DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Şarap Analiz Teknikleri * SUT   220 4 2 2 4

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Önlisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. Berfu GELEN
Dersi Verenler
Öğr. Gör.BERFU GELEN1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Şarap kalite kontrolü ile ilgili temel analizlerin öğrenilmesi
Dersin İçeriği
Şarap analizleriyle ilgili genel bilgiler, yoğunluk tayini, alkol tayini, genel madde aerometreleri ile ekstrakt tayini, kül tayini, kül alkaliliği ve alkalilik emsali, fosforik asit tayini, genel asit tayini, uçar asit tayini, pH tayini, sülfüroz asit tayini, gliserin tayini.

Dersin Öğrenme Kazanımları
-


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345
1
Şarap üretimi sektöründe tanımı iyi yapılmış problemlerin çözümü için gerekli olan verileri tanımlama, toplama ve kullanmayı etkin bir biçimde yapabilmek.
X
2
Alanının gerektirdiği temel düzeyde bilgisayar yazılım ve donanımları bilir ve bunu mesleği ile ilgili alanlarda kullanır. Üzümün yetişmesi, şaraba işlenmesi hakkında öğrendiklerini uygulamaya geçirir.
3
İhtiyaçları karşılayacak biçimde bir süreci yönetme becerisi.Yaşamboyu bilgi edinmenin gerekliliği bilinci ve bunu gerçekleştirebilme becerisi.
4
Teorik olan bilgilerini uygulamada kullanabilme becerisi.Girişimcilik becerisi.
X
5
Mesleki etik ve sorumluluk bilinci.Sosyal sorumlulukları kavrama ve uygulama becerisi.Mesleki özgüven sahipliği.Kendisine verilen görev ve sorumlulukları yerine getirir.
6
Öğrenme ihtiyacının sürekliliğini anlar.Değişime ve yeniliğe açıktır.
7
Etkin iletişim kurma becerisi.Bilgi ve iletişim teknolojisi araçlarını kullanabilme becerisi.Yabancı dilde iletişim kurma becerisi.
8
Alanı ile ilgili uygulamalarda öngörülmeyen durumlarla karşılaştığında çözümler üretebilir.Mesleki sorunları tespit edebilir ve onları çözmeye çalışır.
X

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Genel bilgiler (karışım kuralları, numune alma) Ders ile ilgili bilgilerin okunması
2 Yoğunluk tayini Ders ile ilgili bilgilerin okunması
3 Alkol tayini Ders ile ilgili bilgilerin okunması
4 Genel madde aerometreleri ile ekstrakt tayini Ders ile ilgili bilgilerin okunması
5 Kül tayini Ders ile ilgili bilgilerin okunması
6 Kül alkaliliği ve alkalilik emsali Ders ile ilgili bilgilerin okunması
7 Fosforik asit tayini Ders ile ilgili bilgilerin okunması
8 Ara sınav Ders ile ilgili bilgilerin okunması
9 Genel asit tayini Ara sınav hazırlığı
10 Uçar asit tayini Ders ile ilgili bilgilerin okunması
11 pH tayini Ders ile ilgili bilgilerin okunması
12 SO2 tayini Ders ile ilgili bilgilerin okunması
13 Gliserin tayini Ders ile ilgili bilgilerin okunması
14 Genel Değerlendirme Ders ile ilgili bilgilerin okunması
15 Genel Değerlendirme Ders ile ilgili bilgilerin okunması
16-17 Final sınavı Final sınav hazırlığı

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar