DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Duyusal Analiz Teknikleri * SUT   233 3 2 2 2

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Önlisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. Berfu GELEN
Dersi Verenler
Öğr. Gör.BERFU GELEN1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Şarap sınıflandırmalarını ve degüstasyon tekniğini öğretmeyi, degüstasyon tekniği ile şaraplarda tespit edilebilecek kusurların incelenmesini amaçlar.
Dersin İçeriği
Şarapların sınıflandırılması ve tanımlanması, degüstasyon tekniği, sek şaraplar, dömisek şaraplar, tatlı şaraplar, likör şaraplar, şarapta kalite sınıflandırması, kalite sınıflandırmasına göre Degüstasyon, şarapta degüstasyon ile tespit edilebilecek kusurların incelenmesi, Türk Şaraplarının degüstasyonu, Yabancı Şarapların incelenmesi ve Türk Şaraplarıyla kıyaslanması.

Dersin Öğrenme Kazanımları
-


DERSİN PROGRAM KAZANIMLARINA KATKISI
NoTemel öğrenme KazanımlarıKatkı Düzeyi
12345
1
Şarap üretimi sektöründe tanımı iyi yapılmış problemlerin çözümü için gerekli olan verileri tanımlama, toplama ve kullanmayı etkin bir biçimde yapabilmek.
2
Alanının gerektirdiği temel düzeyde bilgisayar yazılım ve donanımları bilir ve bunu mesleği ile ilgili alanlarda kullanır. Üzümün yetişmesi, şaraba işlenmesi hakkında öğrendiklerini uygulamaya geçirir.
3
İhtiyaçları karşılayacak biçimde bir süreci yönetme becerisi.Yaşamboyu bilgi edinmenin gerekliliği bilinci ve bunu gerçekleştirebilme becerisi.
4
Teorik olan bilgilerini uygulamada kullanabilme becerisi.Girişimcilik becerisi.
X
5
Mesleki etik ve sorumluluk bilinci.Sosyal sorumlulukları kavrama ve uygulama becerisi.Mesleki özgüven sahipliği.Kendisine verilen görev ve sorumlulukları yerine getirir.
6
Öğrenme ihtiyacının sürekliliğini anlar.Değişime ve yeniliğe açıktır.
X
7
Etkin iletişim kurma becerisi.Bilgi ve iletişim teknolojisi araçlarını kullanabilme becerisi.Yabancı dilde iletişim kurma becerisi.
8
Alanı ile ilgili uygulamalarda öngörülmeyen durumlarla karşılaştığında çözümler üretebilir.Mesleki sorunları tespit edebilir ve onları çözmeye çalışır.

DERS AKIŞI
HaftaKonularÖn Hazırlık Yöntem
1 Şarapların sınıflandırılması ve tanımlanması Ders ile ilgili bilgilerin okunması
2 Degüstasyon tekniği Ders ile ilgili bilgilerin okunması
3 Sek şaraplar, dömisek şaraplar Ders ile ilgili bilgilerin okunması
4 Tatlı şaraplar, likör şaraplar Ders ile ilgili bilgilerin okunması
5 Şaraplarda kalite sınıflandırmaları Ders ile ilgili bilgilerin okunması
6 Kalite sınıflandırmasına göre Degüstasyon Ders ile ilgili bilgilerin okunması
7 Şarapta degüstasyon ile tespit edilecek kusurların bulunması Ders ile ilgili bilgilerin okunması
8 Ara sınav Ders ile ilgili bilgilerin okunması
9 Şarap yarışmaları Ara sınav hazırlığı
10 Türk şaraplarının degüstasyonu Ders ile ilgili bilgilerin okunması
11 Yabancı şarapların degüstasyonu Ders ile ilgili bilgilerin okunması
12 Türk şarapları ile yabancı şarapların kıyaslanması Ders ile ilgili bilgilerin okunması
13 Türk şarapları ile Yabancı şarapların kıyaslanması Ders ile ilgili bilgilerin okunması
14 Yemek ve şarap uyumu Ders ile ilgili bilgilerin okunması
15 Yemek ve şarap uyumu Ders ile ilgili bilgilerin okunması
16-17 Final sınavı Final sınav hazırlığı

KAYNAKLAR
Ders Notu
Diğer Kaynaklar