DERS BİLGİLERİ
Ders Kodu Yarıyıl Ders Süresi Kredi AKTS
Organik Tarım Ürün. İşletmesi ve Gıda Güven. OT   212 4 2 2 3

Ön Koşul Dersleri
Ders Hakkında Önerilen Diğer Hususlar None

Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Önlisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. Burcu ÖZBEK
Dersi Verenler
Öğr. Gör.BURCU ÖZBEK1. Öğretim Grup:A
 
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Sebze ve meyvelerin insan beslenmesinde önemine, işlenmesine ve değerlendirilmesine yönelik temel bilgilerin verilmesi.
Dersin İçeriği
Bahçe ürünlerininbileşimi, insan beslenmesindeki önemi, bozulma nedenleri, değerlendirme yöntemleri; fermantasyon, konserve, koyulaştırma, kurutma, meyve suyu, şeker içeriğinin arttırma ve dondurma metotlarının prensipleri ve uygulamada kullanılan alet ve cihazlar, metodlarla ilgili GMT hükümleri ve TSE standartları, saklama prensipleri.

Dersin Öğrenme Kazanımları
1) Bahçe ürünlerinin bileşimini bilir
2) değerlendirme yöntemlerini bilir
3) Fermantasyon metotlarını,Konserve metotlarını bilir
4) Koyulaştırma metotlarını ve Kurutma metotlarını bilir
5) İşlenmiş ürünlerin saklama prensiplerini bilir.
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)