Gıda Mühendisliği (Doktora)

Doktora Programı - Fen Bilimleri Enstitüsü

2022-2023 Yılı Ders Planı

. Yarıyıl

Kod Ad Süre (T+U) AKTS Yerel Kredi Z/S
BYEGM3 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği 3-0 6 3 Zorunlu
BYEGM4 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği 3-0 6 3 Zorunlu
DGM801 Uzmanlık Alan Dersi 5-0 6 0 Zorunlu
DGM802 Uzmanlık Alan Dersi 5-0 6 0 Zorunlu
DGMS801 Seminer 0-0 6 0 Zorunlu
DGMS802 Seminer 0-0 6 0 Zorunlu
DGMT801 Tez Çalışması 0-0 24 0 Zorunlu
DGMT802 Tez Çalışması 0-0 24 0 Zorunlu
GM001 Gıda Endüstrisinde Küflerin Yeri ve Önemi 3-0 6 3 Zorunlu
GM0013 Glutensiz Ürünler Teknolojisi 2-2 6 3 Zorunlu
GM004 Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisindeki Gelişmeler 3-0 6 3 Zorunlu
GM008 Poultry Further Processing and Quality 3-0 6 3 Zorunlu
GM009 Gıdalarda Olfaktometrik Analizler 2-0 6 2 Zorunlu
GM011 Gıda Mühendisliğinde Araştırma Metodları 2-2 6 3 Zorunlu
GM0014 Deneysel Ekmekçilik 2-2 6 3 Seçmeli
GM0017 Gıda Ambalajlamada Yeni Yöntemler 3-0 6 3 Seçmeli
GM0027 Alkollü İçkiler Mikrobiyolojisi 3-0 6 3 Seçmeli
GM0031 Dünya Şarapçılığı ve Özel Şaraplar 3-0 6 3 Seçmeli
GM0032 Malt- Bira Kimyası ve Teknolojisi 3-0 6 3 Seçmeli
GM0034 Fermantasyon Mikrobiyolojisinde Moleküler Yöntemler 3-0 6 3 Seçmeli
GM0035 Süt Endüstrisi ve Organizasyonu 3-0 6 3 Seçmeli
GM0038 Şarap Üretiminde Sorunlar ve Çözümleri 3-0 6 3 Seçmeli
GM503 Gıdalarda Renk ve Renk Maddeleri 2-0 6 2 Seçmeli
GM521 Hamur Kimyası 3-0 6 3 Seçmeli
GM531 Peynir: Kimyası, Fiziği ve Mikrobiyolojisi 3-0 6 3 Seçmeli
GM571 Gıdalarda Mikotoksinler ve Analiz Yöntemleri 3-0 6 3 Seçmeli
GM575 Fermantasyon Teknolojisinin Prensipleri 3-0 6 3 Seçmeli
GM626 Süt Endüstrisinde Katkı Maddeleri 3-0 6 3 Seçmeli
GM636 Gıdalarda Bozulmaya Neden Olan Mikroorganizmalar ve Gıda Kaynaklı Patojenler 3-0 6 3 Seçmeli
GM637 Özel Süt Ürünleri 3-0 6 3 Seçmeli
GM646 Gıda Güvenliğinde Temel Yaklaşımlar ve Risk Analizi 3-0 6 3 Seçmeli
GM657 Meyve ve Sebzelere Hasat Sonrası Uygulanan İşlemler 3-0 6 3 Seçmeli
GM668 Biyoaktif Gıda Proteinleri ve Peptidleri 3-0 6 3 Seçmeli
GM680 Gıda Toksikolojisinin Temelleri ve Gıda Katkı Maddelerinin Risk Analizi 3-0 6 3 Seçmeli