Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi (Tezli)

Yüksek Lisans Programı - Fen Bilimleri Enstitüsü

2022-2023 Yılı Ders Planı

. Yarıyıl

Kod Ad Süre (T+U) AKTS Yerel Kredi Z/S
SAİ0020 Su Ürünlerinde Doğal Antioksidanların Kullanımı 3-0 6 3 Zorunlu
SAİ0024 Kabuklu Su Ürünleri İşleme Atıklarının Değerlendirilmesi 4-0 6 4 Zorunlu
SAİ0026 İşlenmiş Su Ürünleri Mikrobiyolojisi 2-2 6 3 Zorunlu
SAİ0027 Su Ürünlerinde Nanoemülsiyon Uygulamaları 3-0 6 3 Zorunlu
SAİ0028 Duyusal Analiz Yöntemleri 3-0 6 3 Zorunlu
SAİ0030 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği 3-0 6 3 Zorunlu
SAİ0031 Su Ürünleri İşleme Tesislerinin Dizaynı ve Mekanizasyonu 2-0 6 2 Zorunlu
SAİ0033 Su Ürünlerinde Probiyotik Kültürler 2-2 6 3 Zorunlu
SAİ0035 Balık Yağı Üretim ve Kullanım Teknikleri 2-2 6 3 Zorunlu
SAİ0037 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği 3-0 6 3 Zorunlu
YLSAİ701 Uzmanlık Alan Dersi 5-0 6 0 Zorunlu
YLSAİ702 Uzmanlık Alan Dersi 5-0 6 0 Zorunlu
YLSAİS701 Seminer 0-0 6 0 Zorunlu
YLSAİT701 Tez Çalışması 0-0 24 0 Zorunlu
YLSAİT702 Tez Çalışması 0-0 24 0 Zorunlu
SAİ008 Surimi Teknolojisi 3-0 6 3 Seçmeli
SAİ010 Su Ürünlerinin Dondurularak Muhafazası ve Kalite Değişimleri 2-2 6 3 Seçmeli
SAİ012 Kabuklu su ürünlerinde Biyoaktif Bileşenler 4-0 6 4 Seçmeli
SAİ016 Su Ürünlerinde Fermentasyon Teknolojisi 3-0 6 3 Seçmeli
SAİ017 Kabuklu Su Ürünlerinde Kalite Değişimleri 2-2 6 3 Seçmeli
SAİ021 Balıkta Bozulma Etmeni Bakteriler ve Gıda Kaynaklı Patojenlerin Moleküler Tanımlanması 3-0 6 3 Seçmeli
SAİ501 Balık Beslemede Vitaminler ve İz Elementler 2-0 6 2 Seçmeli
SAİ502 Karma Yemler ve Analiz Teknikleri 2-2 6 3 Seçmeli
SAİ503 İleri Balık Besleme Biyokimyası 3-0 6 3 Seçmeli
SAİ504 İleri Balık Besleme Fizyolojisi 3-0 6 3 Seçmeli
SAİ505 Taze Su Ürünlerinde Kalite Kontrol ve Muhafaza 3-0 6 3 Seçmeli
SAİ506 Su Ürünlerinde Analiz Yöntemleri 3-0 6 3 Seçmeli
SAİ508 Labaratuvarda Çalışma Kuralları 3-0 6 3 Seçmeli
SAİ509 İleri Besin Kimyası 3-0 6 3 Seçmeli
SAİ511 Antioksidanlar 2-0 6 2 Seçmeli
SAİ517 Balık Tütsüleme yöntemleri 4-0 6 4 Seçmeli
SAİ521 Su Ürünlerinde Paketleme Yöntemleri 2-2 6 3 Seçmeli
SAİ524 Omurgasız Su Ürünleri Avcılığı 2-0 6 2 Seçmeli
SAİ525 Su Ürünlerinde Uygulamalı Bozulma Analizleri 2-2 6 3 Seçmeli
SAİ526 Pasif Av Araçlarında Seçicilik 3-0 6 3 Seçmeli
SAİ529 Av Araçları ve Avlama Yöntemlerinin Ortama Etkileri 2-0 6 2 Seçmeli
SAİ530 Su Ürünleri Biyokimyası ve Etkileyen Faktörler 3-0 6 3 Seçmeli
SAİ532 Su Ürünlerinin İnsan Beslenmesindeki Önemi 3-0 6 3 Seçmeli
SAİ533 Pasif Av Araçları Avcılığı ve Av Verimi Üzerine Etkili Faktörler 3-0 6 3 Seçmeli
SAİ536 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri 3-0 6 3 Seçmeli
SAİ539 Su Ürünleri Gıda Enzimolojisi 3-0 6 3 Seçmeli
SAİ540 Türkiye Balıkçılığı Yapısal Analizi 2-0 6 2 Seçmeli
SAİ541 Su Ürünleri Toksinleri 1-2 6 2 Seçmeli
SAİ543 Temel Avcılık Teknikleri 4-0 6 4 Seçmeli
SAİ545 Trol Balıkçılığı ve Seçiciliği 2-2 6 3 Seçmeli
SAİ547 Su Ürünlerinde Biyokimyasal ve Fiziksel Bozulma Parametrelerinin Belirlenmesi 2-2 6 3 Seçmeli
SAİ548 Su Ürünleri İşlemede Yeni Yöntemler 3-0 6 3 Seçmeli
SAİ551 Su Ürünlerinde Fonksiyonel Gıdalar 3-0 6 3 Seçmeli
SAİ552 Balıkçılıkta Alternatif Ürünler 4-0 6 4 Seçmeli
SAİ553 Kabuklu ve Yumuşakça İşleme Yöntemleri 3-0 6 3 Seçmeli

1. Yarıyıl

Kod Ad Süre (T+U) AKTS Yerel Kredi Z/S
YLSAİ201 Uzmanlık Alan Dersi 5-0 6 0 Zorunlu
YLSAİS101 Seminer 0-0 6 0 Zorunlu